Algemene ledenvergadering 13 februari

 

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING
VERON CENTRUM

Dinsdag 13 februari aanstaande houdt VERON Afdeling Centrum/A08 haar jaarlijkse Huishoudelijke vergadering, beter bekend onder de naam Algemene Leden Vergadering.

Aanvang 20:00 uur op onze locatie in het PEKA 18-gebouw, Daalseweg 148, 3555SW Utrecht.

Parkeren: Parkeerruimte op de locatie is beperkt, mocht er geen plaats meer zijn, dan a.u.b. parkeren op de Burgemeester Norbruislaan, nabij de sportvelden van usv Elinkwijk.

AGENDA
Algemene Leden Vergadering
VERON- CENTRUM
Dinsdag 13 februari 2018
Aanvang: 20:00 uur
 1. Opening voorzitter
 2. Ingekomen stukken
 3. Vaststellen Agenda
 4. Door leden op de agenda te plaatsen onderwerpen
 5. Wel en wee van de voorzitter
 6. Notulen ALV 2017
 7. Jaarverslag secretaris 2017
 8. Financieel overzicht 2017/begroting 2018
 9. Verslag kascontrolecommissie
 10. Verkiezing bestuursleden
 11. Afgevaardigden naar vergadering Verenigingsraad VERON HB
 12. Stemming aangedragen voorstellen
 13. Rondvraag
 14. Sluiting

Ad 10:

 • Voorzitter: Michael/PA4MIC, niet aftredend
 • Secretaris: Ab/PA5ABW,  aftredend/herkiesbaar
 • Penningmeester: Paul/PE2LZ, aftredend/herkiesbaar
 • Bestuurslid: Ruud/NL13562, niet aftredend
 • Bestuurslid: Richard Jannes/PD3RFR, niet aftredend
 • Bestuurslid: Gert Jan Kuppens/PD0GJK, niet aftredend

Onze secretaris (Ab Woutersen/PA5ABW) heeft te kennen gegeven graag plaats te willen maken voor een jongere OM of (X)YL. Hierbij dus een oproep om zijn plaats in te nemen.
QSL KAARTEN

Dinsdag 7 februari as. is onze QSL-manager Koos van den Hout/PE4KH weer aanwezig om je van  nieuwe kaarten te voorzien en te verzenden kaarten in ontvangst te nemen.

Dinsdag 20 februari 2018, lezing op PI4UTR over low band DX-ing door PA3FYM

Noteer vast in uw agenda: Dinsdag 20 februari 2018, aanvang 20:30 uur, houdt Dr. Remco den Besten bij VERON Centrum een lezing over het in de kop vermelde onderwerp. Remco, in het dagelijks leven managing director bij SRON, Netherlands Institute for Space Research, is een ervaren zelfbouwer (en verbeteraar) van vele zaken binnen onze hobby.
Of het nu een con-transverter is, een High Power VHF, UHF of HF Amplifier of een antenne, Remco heeft de ervaring.
Daarnaast heeft Remco zijn sporen verdiend in het Contestwereldje. Zo is hij meerdere malen te gast geweest als operator bij TM0HQ (3-voudig wereldkampioen) maar ook solo staat Remco zijn mannetje. Als je de “All time Bests” voor PA bekijkt in de CQWW CW, Assisted High 160 meter, dan bezet Remco de plaatsen 1,2,3 en 4.

De Lezing: Remco gaat op een laagdrempelige wijze in op de “do’s and don’ts” van het DX’en op de lage banden 40, 80 en 160 meter.

Theorie, filmpjes en ervaring lossen elkaar af. Na deze lezing zullen er zeker amateurs zijn die ineens weten waarom hun setup niet presteert zoals verwacht, of hoe ze dingen gaan aanpassen zodat hun setup nog beter gaat presteren. Kortom een lezing die je niet mag missen.

Parkeren: wegens de verwachte drukte adviseren wij te parkeren op de Burgemeester Norbruislaan. Vandaar is het slechts enkele minuten lopen naar de club.

GESLAAGD

Afgelopen dinsdag 10 januari ging een zevental discipelen van Johan/PA3GER  op voor het examen. Zes voor het F examen en één voor het N-examen.

Het resultaat mocht er zijn: Maar liefst 5 kandidaten slaagden voor het F-examen en 1 voor het N-examen.

De geslaagden voor het F-examen zijn:

 • Dirk Prins
 • Leen ten Napel
 • Lambert Bruggeman
 • Max van Galen
 • Erik Keizer/PD5EK

Frank Wieman slaagde voor het N-examen.

 

Namens het bestuur een ieder van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat en een woord van dank aan onze onvermoeibare tutor Johan de Rijk/PA3GER , die wederom veel eer van zijn werk heeft!!

Een aansporing ook voor de overgebleven cursisten, én onze kandidaat die dit keer jammerlijk een paar puntjes te kort kwam, om er vol voor te gaan in maart aanstaande, bij het volgende examen.

 

Bestuur VERON Centrum/A08

 

 

 

PI4UTR brengt een bezoek aan DARE!!

In Woerden, onder de rook van Utrecht (de thuisstad van Veron A08 PI4UTR) is al ruim 25 jaar een technisch bedrijf gehuisvest dat enorm veel raakvlakken met het zendamateurisme heeft. Niet geheel toevallig zijn een groot aantal werknemers van dit bedrijf dan ook zendamateur. Een ervan is Jeroen/PA1JRN, en hij neemt je graag mee in de wereld van de professionele elektronica ontwikkelaars en EMC test engineers.

Op zaterdag 24 februari zal er van 10.00 uur tot ongeveer 12.00 uur voor de geïnteresseerde leden van PI4UTR een presentatie met rondleiding plaatsvinden bij DARE!!

Wat wordt er zoal verteld?

 • Introductie over DARE!! door de directeur.
 • Elektronica ontwerp, met de focus op hoogfrequent techniek en raakvlakken met het zendamateurisme

Wat wordt er zoal gedemonstreerd?

 • Diverse indrukwekkende anechonische EMC kamers, van klein tot zeer groot.
 • De door DARE!! ontwikkelde apparatuur (veldsterkte sensoren, RF power meters, coax switches, EM-veld generatoren etc.) en PC software (RadiMation) om EMC metingen zo snel en efficiënt mogelijk automatisch uit te voeren.
 • Open Area Test Site voor antenne kalibraties.
 • Kalibratie laboratoria waar apparatuur van DC tot 40 GHz wordt gekalibreerd.
 • 3D printen met behulp van een LASER printer.
 • SMD soldeer werkplaatsen.
Wil je erbij zijn? Stuur snel een email naar pa1jrn @ veron.nl want het aantal deelnemers is beperkt.

 

EMC testen op een motorfiets

 

DARE!! RadiSense veldsterkte sensor

 

High-tech elektronica ontwikkeling met de focus op hoogfrequent techniek

 

HELAAS GAAT HET GEPLANDE BEZOEK VAN ZATERDAG 24 FEBRUARI NIET DOOR VANWEGE GEBREK AAN BELANGSTELLING.

 

Meedoen aan de PACC 2018?!

PACC 2018

Het lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel zoals jullie weten……………

De PACC voor 2018 staat weer gepland in het tweede weekend van februari 2018, t.w. van zaterdag 10 februari 12:00z (GMT) uur tot zondag 11 februari, zelfde tijd.

In 2017 deden we op een bescheiden schaal mee met een tweetal stations, ondanks dat, toch een alleszins redelijke score met 1.093 QSO’s en een puntentotaal van 222.388, waarmee een eervolle 4e plaats werd bereikt in de Multi Ops Mixed 2 TX klasse. Dat moet dus in 2018 beter kunnen zeker gelet op de succesvolle plaatsing van onze Versatower antennemast, met daarop de 3 elements SteppIR én de 40 meter dipool. En verder hebben we natuurlijk nog onze 80 meter dipool en de FD-4 tot onze beschikking plus nog de mogelijkheid om wat extra antennes te plaatsen. Er ligt hardware genoeg op de container aan de Daalseweg. We streven er naar om in 2018 weer in de ‘multi-multi’ klasse deel te kunnen nemen.

Veel, zo niet alles, zal afhangen van het aantal deelnemende operators en hun skills natuurlijk. Vandaar nu reeds deze oproep, dus:

Heb je idee om deel te nemen, al is het maar een gedeelte van de contest, meld je aan bij onze secretaris, onder vermelding waar je voorkeur naar uit gaat: Phone, CW of beide.

Laat je horen!!!

73
Bestuur VERON A08
secretaris@pi4utr.nl

Nieuwjaarsreceptie VERON Centrum

Nieuwjaarsreceptie VERON Centrum

Zondag 7 januari 2018 opent VERON Centrum om 15:00 uur haar deuren om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden. Gezellig even bijpraten, terugkijken op het afgelopen jaar, op de leuke maar ook op de minder leuke zaken en dat allemaal onder het genot van een hapje en een drankje.

Het bestuur van VERON Centrum maakt van deze gelegenheid gebruik om iedereen prettige Kerstdagen toe te wensen en uiteraard een voorspoedig 2018.

De eerste reguliere clubavond van dinsdag 2 januari as. komt te vervallen. Zo kort op Nieuwjaarsdag en vlak vóór de Nieuwjaarsreceptie, lijkt het ons niet erg zinvol om dan de toko open te gooien.

Onze QSL-manager zal op de hierboven aangekondigde Nieuwjaarsreceptie aanwezig zijn met nieuwe QSL-kaarten. Uiteraard kun je dan ook je eigen kaarten aan hem kwijt.

Bestuur VERON Centrum

Verkoping op VERON Centrum groot succes

Vrijdagavond 15 december jl. vond een groot aantal OM’s en een enkele YL de weg naar PI4UTR om daar de jaarlijkse verkoping bij te wonen. Zeker een 40-tal belangstellenden telden wij, geen slechte zaak dus. De stemming zat er goed in, getuige de vele kwinkslagen die door de ruimte vlogen van het Troeplokaal van Scouting PEKA 18.

De naam van het lokaal deed vermoeden, dat de ten toon gestelde zaken onder de noemer ‘troep’ geschaard dienden te worden, maar dat was zeker niet het geval. Nou ja: zo goed als niet dan ;-).

Van een nog zeer courante ICOM portofoon, voorzien van de analoge 2 mtr en 70 cm-band én D-STAR, tot een originele Heathkit Griddipper uit het buizentijdperk en alles wat daar zo’n beetje tussen kan zitten, vonden hun weg naar een nieuwe (en gelukkige) eigenaar.

Spreekstalmeester Johan/PA3GER was weer ouderwets op dreef en wist met veel gevoel voor humor de nodige zaken aan de man te brengen. Hij werd hierbij ondersteund door Alphons/PE2KIM en penningmeester Paul/PE2LZ, die – uiteraard – de cashflow in de gaten hield.

Zo, da’s ’n ouwetje

Alweer een top-item 😉

Interessant Johan, maar wat kun je daar mee?

Wel serieus bieden mannen, dit is een collectors item

Hé, wat lees ik nou? Nooit geweten……….

Kijk, altijd al gedacht dat het zo zat…..

Ha, een D-STAR porto, heb ik altijd al willen hebben……..Kost wat, maar dan heb je ook wat…..

 

Zou ik toch nog te veel betaald hebben denk je?

Aan het einde van de avond heerste grote tevredenheid bij de trotse bezitters van nieuwe, of niet heel nieuwe, spulletjes.

Tevredenheid ook bij de penningmeester, die een welkome aanvulling op de clubkas wist te incasseren.

Project: zelfbouw 800 Watt FD4 antenne met super balun!

Op onze projectenpagina is een nieuw bouwsel gezet van een FD4 multi-band antenne. Het bijzondere aan deze antenne is de balun, die geschikt is voor hoog vermogen en -nog belangrijker- een hele grote onderdrukking heeft voor mantelstromen. Dit betekent dus met QRO zenden op veel banden, zonder RF in de shack!

Complete balun and 1:4 impedance transformer

Volg deze link naar het zelfbouwartikel

Herinnering: vrijdag 15 december: Grote Verkoop!

Herinnering: Vrijdag 15 december 2018: Grote verkoop surplus materiaal op PI4UTR

Vrijdag as. is er weer de jaarlijkse verkoping van surplus materiaal bij VERON Centrum. Wij menen, dat het geen kwaad kan jullie daar nog even aan te herinneren.Waar ook alweer? Scoutinggebouw PEKA 18, Daalseweg 148, Utrecht Noord. De verkoping vindt plaats op de BGG, in het zogenoemde ‘Troeplokaal’ (What’s in a name?) van de scouts.

Aanvang 20:00 uur, heb je wat aan te bieden, kom dan wat eerder s.v.p.. de crew van PI4UTR is vanaf plm. 19:00 uur aan het opbouwen.

Parkeren: De parkeerruimte op het terrein is beperkt. Vol = vol, is dat het geval dan graag parkeren op de ruime parkeergelegenheid aan de Burgemeester Norbruislaan. Dus niet parkeren op het gras, sowieso onder de huidige wx-omstandigheden niet aan te raden natuurlijk.

Tot vrijdagavond dus!!!!

Bestuur VERON Centrum

QSL kaarten, dinsdag 12 december as.

QSL kaarten

Dinsdag 12 december aanstaande is de eerste reguliere clubavond van de maand december op PI4UTR en dat geeft onze QSL-manager Koos/PE4KH aanleiding om uw QSL kaarten in ontvangst te nemen en de door hem ontvangen kaarten aan u te overhandigen.

Nu wij toch even uw aandacht hebben:

De jaarlijkse verkoop van surplus materiaal: Vrijdag 15 december 2017 om 20:00 uur.