Vrijdagavond 15 december jl. vond een groot aantal OM’s en een enkele YL de weg naar PI4UTR om daar de jaarlijkse verkoping bij te wonen. Zeker een 40-tal belangstellenden telden wij, geen slechte zaak dus. De stemming zat er goed in, getuige de vele kwinkslagen die door de ruimte vlogen van het Troeplokaal van Scouting PEKA 18.

De naam van het lokaal deed vermoeden, dat de ten toon gestelde zaken onder de noemer ’troep’ geschaard dienden te worden, maar dat was zeker niet het geval. Nou ja: zo goed als niet dan ;-).

Van een nog zeer courante ICOM portofoon, voorzien van de analoge 2 mtr en 70 cm-band én D-STAR, tot een originele Heathkit Griddipper uit het buizentijdperk en alles wat daar zo’n beetje tussen kan zitten, vonden hun weg naar een nieuwe (en gelukkige) eigenaar.

Spreekstalmeester Johan/PA3GER was weer ouderwets op dreef en wist met veel gevoel voor humor de nodige zaken aan de man te brengen. Hij werd hierbij ondersteund door Alphons/PE2KIM en penningmeester Paul/PE2LZ, die – uiteraard – de cashflow in de gaten hield.

Zo, da’s ’n ouwetje

Alweer een top-item 😉

Interessant Johan, maar wat kun je daar mee?

Wel serieus bieden mannen, dit is een collectors item

Hé, wat lees ik nou? Nooit geweten……….

Kijk, altijd al gedacht dat het zo zat…..

Ha, een D-STAR porto, heb ik altijd al willen hebben……..Kost wat, maar dan heb je ook wat…..

 

Zou ik toch nog te veel betaald hebben denk je?

Aan het einde van de avond heerste grote tevredenheid bij de trotse bezitters van nieuwe, of niet heel nieuwe, spulletjes.

Tevredenheid ook bij de penningmeester, die een welkome aanvulling op de clubkas wist te incasseren.