Zomaar een zondagmiddag op de club..

De laatste weken komt het voor dat een handjevol amateurs op zondagmiddag naar de club afreizen om daar wat zaken op te ruimen, te knutselen en te experimenteren. Zo ook deze zondag. Paul gaf een algemene CQ in de Whatsapp-groep om wat mensen die thuis niets te doen hadden op te trommelen en aan te sluiten..

Vanmiddag waren Paul/PE2LZ, Marco/PD1MB, Tim/PD1KBC en Richard/PD3RFR (met zijn fietsmobiel) aanwezig. In het kader van experimenteel onderzoek werd de  JPC-12 Portable Vertical Antenna van Tim aan de tand gevoeld op diverse banden. Met de RigExpert werd de antenne eerst getuned een daarna werd er geroepen via zijn meegebrachte setje, de Yaesu FT-891 op accu, waardoor een zeer laag ruisniveau.

Uiteraard was Paul degene die het lukte om verbinding te maken in deze portable QRP mode.. Uiteraard zijn jarenlange ervaring hielp mee, maar tegenstation Amir/4X6TT is van hetzelfde kaliber en heeft ook nog eens grote aluminium oren… Daarnaast werd nog even snel een Spanjaard gewerkt, en om zeker te weten dat we in de lucht waren hebben we onszelf even via de WebSDR van Twente gemonitord.

Daarna is er nog een Wilson Little Wil op maat geknipt voor 10 meter.. Helaas namen de condities wat af waardoor er met die antenne geen verbinding kon worden gemaakt.

Al met al een productieve middag, waarbij de shack weer wat opgeruimd is en we weten dat de antenne van Tim werkt. Hieronder nog wat plaatjes..