Zaterdag 12 mei 2018 deed onze afdeling voor de 3e achtereenvolgende keer mee aan Mills On The Air, waarbij de Molen van de Polder Westbroek, vlakbij ons clubhuis, werd omgetoverd tot een zendstation.

In de nok werd onder andere de zelfbouw FD4 van Thom PA9T gehesen, die gedurende de dag stevig aan de tand werd gevoeld door de TL-922A amplifier van Paul PE2LZ. Tot opluchting van Thom overleefden zowel de antenne als de molen deze duurtest. Daarnaast werd een X-300 vertical voor 2/70 in de vlaggenstok gehesen, en waren we QRV met D-STAR vanaf een brugleuning.

Het weer was perfect, en dit jaar werd gekozen voor een plekje naast de molen in het grasveld om onze spullen uit te stallen. Gedurende de hele dag was er redelijk wat aanloop, maar omdat we niet precies in het loopje zaten, hadden we gelukkig ook nog tijd om zelf te prutsen en te kletsen.

Gedurende de dag werden toch wel doorgaand verbindingen gemaakt, voornamelijk op de 40m band met Engelse (molen)stations, maar ook de 2m band mocht zich baden in warme aandacht en een twintigtal QSO’s, waarvan 2 in SSB, aldus een trotse Gert-Jan PD0GJK.

Enfin, een filmpje zegt meer dan 1000 woorden, en dat filmpje hebben we dus maar gemaakt. Tot volgend jaar!