Antennes restaureren en bouwen tijdens witte PACC 2017

Op 11 en 12 februari 2017 vond de jaarlijkse PACC contest weer plaats. Bijna traditioneel met een pak sneeuw. VERON afdeling Centrum deed uiteraard weer mee, onder de bekende call PA0AA. Het was geen traditioneel contest weekend, de antennes op onze home-QTH waren namelijk kapot gewaaid, dus het contest weekend stond in het teken van het opbouwen en herstellen van de antennes!

Door Gerrit PE1GJ en Ab PA5ABW was speciaal voor het gehele weekend een hoogwerker gehuurd. In de eerste instantie wilde de verhuurder hem al snel terug, maar na enig onderhandelen mocht de hoogwerker tot ruim na het weekend worden gebruikt!

Met de hoogwerker zijn door Hans PA1ALV (ons clublid met de minste hoogtevrees) op ruim 17 meter hoog diverse antenne ophangpunten gemaakt en hersteld. De kracht achter de ophangpunten is het feit dat de opgehangen dipolen en baluns naar beneden getakeld kunnen worden, en dat door middel van gewichten de antennes op spanning worden gehouden, maar toch aan iedere kant ruim 5 meter speling hebben!

Daarnaast is er nu ruimte voor antenne experimenten, door de extra ophangpunten die hier en daar in de bomen op 17 meter hoogte hangen!

Door Gerrit PE1GJ, Ab PA5ABW en Will PA3GQY was alles tot in de puntjes voorbereid. Gerrit en Ab hebben de hoogwerker verzorgd, terwijl Gerrit en Will later alle touwen en karabiniers hebben voorbereid. Hierdoor hoefden de klimgeiten Hans PA1ALV en Thom PA9T alleen nog maar de bomen in om alles vast te knopen! Kees PA5Z kwam nog de nodige hardware brengen in zijn QRL-mobiel, waaruit dankbaar is gegraaid door de bouwers!

Ook de inwendige mens moet natuurlijk goed worden verzorgd. Opvallend genoeg zijn Michael PA4MIC en Roel PA2RG niet in de bomen gesignaleerd, maar ze hebben wel uitstekende koffie rondgebracht!

Het resultaat van een dag ploeteren in de sneeuw zijn een in hoogte verstelbare en takelbare 80-meterdipool en FD4, en diverse ophangpunten op ruim 17 meter hoogte. Hiermee kunnen bijvoorbeeld dipolen en verticals in de bomen worden gehesen voor contesten en experimenten!

Na gedane arbeid was het goed rusten, euh contesten. Hier waren onder anderen Roel PA2RG, Paul PE2LZ, Egon PA3EDN, Ab PA5ABW en Fransceso PE1F in hun element. Jeroen PA1JRN legde de boel weer feilloos vast op de gevoelige plaat euh chip. We kijken weer terug op een leuk en geslaagd weekendje! Tot volgend jaar!