Door Marco PE2MC.

Toen Paul (PE2LZ) en ik aankwamen op het Fort waren Wim (PA2GRC) en (PA1TN) druk in de weer. De DAF 1 Tonner radiowagen stond al op zijn plaats. Het antennewerk werd geplaatst en de mast voorzien van de nodig tuidraden. De radiowagen zag er tip top uit en was voorzien van de nodige apparatuur aan boord.

Velddag 2011-1

Radiowagen 1

Later die ochtend kwam er nog een tweede legervoertuig het terrein op en was de feestvreugde compleet. Ook deze wagen werd grondig onderzocht en bekeken of alles nog wel werkte.

Velddag 2011-2

Radiowagen 2

Wim (PA2GRC) was druk bezig zijn legerspeelgoed aan te sluiten. Onder het genot van een stukje muziek en een kopje koffie is dit goed te doen.

Velddag 2011-3

PA2GRC

Paul (PE2LZ) en ik (PE2MC) gingen binnen de spullen voor elkaar maken. Het nodige moest nog gebeuren. Er zou deze dag namelijk een demo gegeven worden van Mixw. Dus na een check van de software kwamen we er achter dat het geheel niet werkte zoals het zou moeten. Na testen, veranderen en opnieuw alle setting bekijken kwamen op een briljante ingeving. Is de Baudrate vandaag niet anders vanwege een Digifest contest? Geen idee maar we kunnen het testen riep Paul. Door simpelweg de Baudrate van 45 Baud naar 75 Baud te zetten werkte het weer en kwamen de RTTY signalen weer binnen zoals we gewend waren. Zie je nou wel, de software is niet stuk. We hebben elkaar aangekeken of we water zagen branden. Uiteraard denk je hier niet aan in eerste instantie en ga je lopen zoeken.

Velddag 2011-4

PE2LZ achter de PC

De temperatuur liep gedurende de dag redelijk op. Om toch wat afkoeling te krijgen ging men maar even binnen in het Fort zitten. Want daar is de temperatuur constant 6 tot 8 graden.

Velddag 2011-5

Koud bier in het koude Fort

Ook werden de nodige verbindingen gemaakt die dag. Met de radiowagen maakte PA1TN de nodige verbinding op de 80mtr band. Paul (PE2LZ) en Marco (PE2MC) verzorgden het station van PI4UTR en PI4UTC in digitale modes.

Francesco, PD/HB9TWZ maakte wat leuke verbindingen op de 20mtr band in CW. In eerste instantie wilde Francesco zijn FT857 gebruiken. Maar met een echte antenne heb je natuurlijk een echte radio nodig. Na het omzetten van de keyer en het instellen ervan kon hij zich uitleven op het clubstation.

Velddag 2011-6

Francesco in CW

De aanloop van mensen liep goed door en we kunnen niet klagen over het weer en over de opkomst. En totaal van 40 tot 45 mensen is zeker wezen kijken. Aan het eind van de dag sluit je de Velddag uiteraard af met een heerlijke BBQ. Want het weer zit mee en dan is er niks beters dan even genieten van een hapje en een drankje tijden het ondergaan van de zon. Timo (PE1FOD) had zich goed voorbereid op de BBQ. Voorzien van de juiste tools en gereedschappen kon hij weer de Chef kok van de avond spelen.

Velddag 2011-7 Velddag 2011-8 Velddag 2011-9 Velddag 2011-10 Velddag 2011-11

 

 

 

Henny (PD0IIA) en zijn vrouw Iet hebben de voorbereiding prima geregeld. De BBQ was weer goed verzorgd met salades de nodige sauzen en stokbrood. Namens het bestuur van de Veron onze hartelijke dank voor deze geweldige avond met een heerlijke avondzon.

Velddag 2011-12

PD0IIA en XYL