Vrijdag 21 december was het weer zover: de traditionele verkoopavond bij VERON afdeling A08. Reeds lang voor de bewuste avond, hadden enkele OM’s de gelegenheid te baat genomen om alvast wat spulletjes aan te dragen. Maar ook op de avond zelf sjouwde men de nodige zaken naar binnen, sommigen zelfs met behulp van een steekkarretje. Dat beloofde dus heel wat en dat werd het ook.

Vanaf 19:30 liep het zogenoemde troeplokaal (what’s in a name?) op onze locatie aardig vol. Zeker 40 OM’s en zelfs een drietal (X)YL’s dromden in opperbeste stemming naar binnen.

Ook nu weer hadden we Johan de Rijk/ (O)PA3GER bereid gevonden om als veilingmeester te fungeren, geassisteerd door ‘geldloper’ Alphons Lamers/PE2KIM en ‘geldteller’, uiteraard onze penningmeester Paul van der Wurff/PE2LZ.

Vooraf had de organisatie een QRW ontvangen met de melding dat de ‘biggen’ uit Breukelen in aankomst waren, hetgeen opmerkingen als ‘zandzakken voor de deur’ ontlokte en inderdaad de heren waren met een behoorlijke afvaardiging gekomen en zorgden voor de nodige, soms hilarische, discussies met de veilingmeester. Ook andere bezoekers lieten zich niet onbetuigd, kortom: de stemming zat er goed in.

De nodige ‘meuk’ ging naar nieuwe, (doorgaans) gelukkige, eigenaren. Van sommige spullen wist je zeker: die zien we bij een volgende verkoping
– waar dan ook in den lande- weer in de aanbieding terug. Maar ook waardevolle dingen van OM’s die aan het ruimen zijn geslagen om velerlei redenen. Soms is kleiner gaan wonen de oorzaak, of het stijgen der jaren telt mee, in een enkel geval is het een dreigende xyl die er de oorzaak van is om wat stof happende spullen van de hand te doen.

De nodige 2 meter en 70 centimeter antennes gingen van de hand, waarvan sommige nog in de verpakking, een gebruikte maar nog puike Fritzel FD 3 draadantenne voor wie nog ruimte rondom het huis heeft en wat dacht u van een combi van 2 ICOM-sets voor respectievelijk de 2 meter en 70 centimeter? De IC 251E en IC451E verkeerden nog in prima staat en staan nu ergens in de buurt van Breukelen te pronken, wellicht zijn ze al in bedrijf geweest.

Ook een magnifique communicatie-ontvanger van het merk TRIO (de 9R59DS) vond een nieuwe gelukkige gebruiker in een luisteramateur. Die scoorde ook nog een pracht van een voeding, met een klein defectje, maar gelet op de knutselreputatie van deze luistervink, zal hij dat snel opgelost hebben.

Over magnifique gesproken, wat dacht u van de prachtige communicatie-ontvanger ‘uit den oude doos’ van Franse makelij? Een geweldige buizenbak, voorzien van een heus kattenoog, waar nog wel wat aan gesleuteld moest worden, maar voor de koper geen bezwaar. Niet te tillen zo zwaar. Penningmeester Paul had het ding, met gevaar voor eigen leven, van de shack op de 1e verdieping naar beneden gesjouwd en was al lang blij, dat het apparaat niet weer naar boven gesjouwd moest worden. Overigens, het adres van de fabrikant stond keurig in de ontvanger gegraveerd : 54 Rue du Théâtre, Paris, dus met eventuele klachten kan hij zich daar vervoegen.

Hieronder wat sfeerplaatjes van het heerlijk avondje:

OM’s kijken voorafgaand of er al iets van hun gading bij zit

Johan opent de bijeenkomst

Vele luisterende oren, nooit weg voor een OM

5 euri geboden, wie biedt er meer?

De veilingmeester op zijn best

Probeert 2 PMR portootjes te slijten

Voor de liefhebber

Tsja, wat zullen we hier voor vragen?

Kijk, zo zet je ‘m aan, mooi toch?

Aan het einde van de avond, was het de beurt aan voorzitter Michael Cornet/PA4MIC om Johan de Rijk/PA3GER even in het zonnetje te zetten. Niet alleen voor zijn veilingmeesterschap van deze avond, maar ook voor zijn inspanningen als docent (lesboer zegt hij zelf) van de N- en F cursussen. Afgelopen november slaagden maar liefst alle 7 N- kandidaten en op dit moment zijn er maar liefst 14 bezig om zich te bekwamen. Elke woensdagavond, en dat al sinds jaar en dag, is Johan druk in de weer om gegadigden de nodige kennis bij te brengen. Dat brengt niet alleen nieuwe leden op, maar ook de nodige pecunia aan lesgelden, een niet onbelangrijk gegeven in deze dure tijden. Michael overhandigde Johan een kleine blijk van waardering, hetgeen in dank werd aanvaard.

Lijkt Sint Niklaas wel

Dat hadden jullie nou niet moeten doen…..

Daar gaat een heerlijk bakkie thee in

Johan, een erkend theeleut, kreeg een mooie theekist, met opschrift, en bijbehorende glazen mok. Hij was er duidelijk mee verguld. Wat stond er nog de kist?  Nou dit:

Hiermee kwam een goed bezochte en zeer geanimeerde avond officieel ten einde. Het bleef nog enige tijd onrustig aan de bar, Alphons ging in de shack de opbrengst tellen en gelet op de smile van oor tot oor bij de penningmeester na het tellen, mogen we aannemen dat ook voor hem de avond geslaagd is geweest.