Weer een geslaagde Molendag met PA24MILL

Zoals vrijwel ieder jaar werd ook dit jaar besloten om tijdens de Nationale Molendagen een activatie te verzorgen bij de Molens van de Polder Westbroek in Oud-Zuilen. Omdat iemand de kar moet trekken, trok Marco/PD1MB de stoute schoenen aan en zocht contact met de molenaar Paul van Kleinwee.

Met de bevestiging op zak dat we wederom van harte welkom zijn bij de molen, werden de lijnen uitgezet om het event te organiseren. Paul/PE2LZ regelde voor dit jaar mooie roepletters, aansluitend op vorig jaar, PA24MILL. Ook de benodigde spullenboel werd door de 2 mannen tijdig verzameld op de club.

Op de dag zelf was Marco als eerste bij de molen, niet veel later waren ook Richard/PD3RFR en Paul/PE2LZ present en werd gestart met het ledigen van de voertuigen. Vanwege het schitterende weer werd een mooi plakje in het gras naast de molen geclaimd.

En dan moet er echt opgebouwd worden.. Marco en Richard beklommen de molen met FD4 en X30 antenne en de nodige coax. Vanuit de kap werd er vanalles gemonteerd en lieten zij de coaxkabels naar beneden zakken. De X30 werd aan de vlaggenmast opgehesen en de uiteinden van de FD4 werden respectievelijk met een stuk touw aan de brug en een naastgelegen bunker gemonteerd met wat kunst en vliegwerk.

Langzaam aan werd het ook steeds drukker rond de molen. Met radioamateurs, maar ook met bezoekers die specifiek voor de molens kwamen. Een aantal bezoekers durfde de stap te wagen en bij ons te informeren wat al die mannen met al die apparatuur in het gras probeerden te bereiken..

Uiteindelijk was het een mooie warme en gezellige dag, maar door de krachtige zonnevlammen was er niet veel radioverkeer via de kortegolf mogelijk. Via 2 meter werden nog wel aardig wat verbindingen gemaakt. Tegen het einde van de middag werd de spullenboel weer opgeruimd en vertrok een ieder weer huiswaarts.

Op naar volgend jaar! De foto’s spreken voor zich…  Met dank aan de A08-fotografen..