In het weekend van 9 op 10 februari 2019 was het weer zover: dé PACC. Velen hadden zich er al weken vooraf verheugd over dit jaarlijkse fenomeen en dit was te merken, zowel in de opbouw, als in het aantal deelnemende operators.

Reeds op de donderdagmiddag- en avond voorafgaand, was een aantal OM’s druk doende met het treffen van voorbereidingen, zoals het downloaden van de N1MM- logger op een vijftal PC’s die gekoppeld werden aan een zelfde aantal stations en op 1 PC, die gekoppeld werd aan een gigantisch beeldscherm, zodat eventuele bezoekers ‘real-time’ konden meelezen welke vorderingen er gemaakt werden.

Vrijdag werd door Paul/PE2LZ, Karel/PA1RLM, Frank/PE2A en Ab/PA5ABW een een begin gemaakt met de opbouw buiten. Een 40 meter vertical werd opgericht, voorzien van de nodige radialen en idem dito voor de  inverted V voor de 80. Voor de 160 meter werd een inverted L geïnstalleerd waarvoor zelfs een noodbruggetje werd aangelegd om de draad kwijt te kunnen op het aanpalende terrein. Paul/PE2LZ en Karel/PA1RLM wisten met behulp van een vishengel en een stuk lood de draad hoog in een boom te mikken. Ze hadden slechts 2 pogingen nodig. Verder moesten nog er de nodige coaxen richting shack aangelegd worden, waarvoor we in een geval een stukje de hoogte in moesten om te voorkomen dat parkerende auto’s op het terrein de zaken kapot zouden rijden.

Zaterdagmorgen was een flink aantal OM’s al vroeg in de weer om de nodige werkzaamheden te verrichten. De 10 en 15 meter beams moesten opgericht worden en dat kostte de nodige hoofdbrekens en wat zweetdruppeltjes. Hieronder een overzichtje hoe dat allemaal in zijn werk ging met dank aan de reeds eerder genoemde heren, aangevuld door de wils- en spierkracht (en inzicht) van Roel/PA2RG, Francesco/PE1F, Egon/PE3EDN, Koos/PE4KH en Wijnand/PD5WL. Verder dank aan twee kaderleden van scoutinggroep PEKA 18, de heren Erik Vos en Hans van Steenis, die spontaan een handje bijstaken bij het oprichten van de 15 meter beam.

Holy Moses…………

En…………..hij staat…………..

Naast de tijdelijke antennes werd natuurlijk ook gebruik gemaakt van het vaste antennepark, te weten: de op de vaste mast gemonteerde SteppiR en de 40 meter dipool, de 80 meter dipool die achter het gebouw is weg gespannen en de FD4 multibander.

Ondanks de vroege start met de voorbereidingen, bleek het toch een hele opgaaf om alles QRV te hebben voordat de PACC (12:00z) van start ging. We haalden het nét niet, d.w.z. niet op alle banden. Terwijl een gedeelte van de ‘opbouwwerkers’ nog doende was met de 15 meter beam, begaven twee operators zich al met gezwinde spoed naar de shack om op 20 en 40 meter uit te kunnen komen.

Terwijl het op de achtergrond gezellig is, werken Wijnand/PD5WL en Jos/PA3ANF stug door om de eerste puntjes binnen te halen.

Egon/PE3EDN morst onverstoorbaar door en haalt de eerste CW puntjes binnen

Op de voorgrond PA5ABW op CW en PA1RLM op SSB met PE4KH als geïnteresseerde toehoorder

|Francesco/PE1F en Roel/PA2RG gebroederlijk naast elkaar, uiteraard op CW

PD5WL searching op 10 meter…….en hij zocht en hij zocht…..

PA2RG zet zijn beste CW- beentje voor

PA1RLM uiterst geconcentreerd uitluisterend in de 40 meter

Onze Benjamin Iris/PD2RIS in SSB op 80 meter, loste haar vader Maarten/PG1N af en had een paar leuke QSO’tjes

Na afloop werd er  in een recordtijd afgebroken, waarbij Iris/PD1RIS zich niet onbetuigd liet.

Over het eindresultaat mochten we niet ontevreden zijn:

 

Zie hier het (nog) ongecorrigeerde resultaat.

Al met al weer een leuk weekend, waar we met plezier op terug kunnen kijken. Niet alleen het maken van de QSO’s, maar ook het samen lekker bezig zijn, waarbij we ons mochten verheugen in de belangstelling die getoond werd door diverse OM’s en een enkele XYL, zijn toch de krenten in de pap waar je het als VERON afdeling voor doet.

 

Bestuur VERON A08