CQWW 2015

In november was VERON 08, onder de roepnaam PA0AA, actief in de CW contest van CQWW. Er werd gewerkt met twee stations in zo’n beetje alle beschikbare banden. Het ging ons niet om de punten, maar puur voor het plezier van de QSO’s en dat was er. Zaterdag bleef de 20 meter verrassend lang open en met het grootste gemak werd er Japanners en Amerikanen gewerkt, maar ook met Guam en met ‘down-under’.

Een internationaal gezelschap aan operators dit keer. Francesco Basta/PE1F is inmiddels een trouwe deelnemer aan contests als het om morse gaat, maar dit keer had zich ook een Poolse operator aangesloten, Arthur/PA/SP3CW. Een absoluut CW-wonder deze Arthur, die in zijn jeugd CW kampioen van Polen was met………… 78 wpm……….. Ook een begaafd knutselaar, want toen de FD-4 het begaf, zag hij er geen been in om, ondanks de barre weersomstandigheden en in het donker, een geïmproviseerde Inverted V in de mast te hangen.

DSC00623

 

‘Just for the fun of it’ we gaven het al aan, maar toch nog een kleine 2.000 QSO’s werden verwerkt, met dank aan de twee al eerder genoemde operators en de andere CW-mannen, te weten: Egon/PA3EDN, Ab/PA5ABW en Roel/PA2RG. De laatste is een coming man, die met niet aflatend enthousiasme vrijwel dagelijks bezig is zich verder te bekwamen in het cw-spelletje.

Hieronder wat sfeerplaatjes:

DSC00628DSC00630

 

 

 

 

 

 

 

DSC00631 PE1F