Zondag 2 november organiseerde VERON Centrum-lid Will Janssen/PA3GQY, voor de tweede maal op onze locatie, een mini-velddag voor en met zijn oud-collegae van de IPARC. Hierbij werd de special call PG200KMAR gebruikt, waarbij uitgekomen werd op CW, SSB en digitale modes op alle banden liggend tussen de 70 cm en de 80 meter. Net als de vorige maal werd het een gezellig samenzijn, waarbij het aanhalen van de collegiale contacten tussen deze (ex) dienders minstens zo belangrijk was als het radiovirus waarmee zij ooit geïnfecteerd zijn geraakt. Ondanks dat, werd er in een relatief korte tijd toch nog een behoorlijk aantal QSO’s afgewerkt.

PG200KMAR

QSL kaart

De IPA-vlag hing al vroeg in top aan de ZS6BKW- dipool van Will, waarmee hij met zijn meegebracht IC7200 de nodige PSK-verbindingen maakte met Cuba als verste QSO.

CAM00186

IPA-vlag

Vanuit de partytent werden de 80 en 10 mtr bediend. Hier werd o.a. gebruik gemaakt van (ook al) een IC7200 en een G5RV-dipool. Er werd gewerkt met respectievelijk 100 Watt en QRP 5 Watt.

CAM00189

Twee keer een IC7200

Will Janssen vangt een hem toegeworpen draad op, er gaat niets boven een beetje improviseren. De uitgeschoven mast van een heus AT-meetvoertuig diende als ondersteuning van de lange draad.

CAM001901

Draad antenne