PA24MILL QRV op Nationale Molendag, zaterdag 11 mei 2024

Op zaterdag 11 mei 2024 vindt de 52e editie van de Nationale Molendag plaats en we zijn verheugd om weer aanwezig te zijn op deze bijzondere dag. Ook dit jaar zullen we met leden van VERON afdeling A08/Centrum weer verbindingen maken vanuit de prachtige Molen van de Polder Westbroek, gelegen aan de Nedereindsevaart 3 in Oud-Zuilen. Dit jaar met de roepletters PA24MILL.

Als radiozendamateurs hebben we de unieke kans om onze hobby te combineren met de viering van de Nederlandse molens en deze prachtige locatie. We willen jullie daarom van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij dit evenement en mogelijk mee te helpen met de opbouw en verbindingen.

De molenaar, Paul van Kleinwee, heeft ons weer uitgenodigd om aanwezig te zijn in de molen. Dit biedt ons de kans om een prachtige locatie te hebben voor onze verbindingen. Eerdere jaren waren we actief op HF, VHF en UHF onder de clubcall PI4UTR en hebben we leuke verbindingen gemaakt, waaronder Zuid-Afrika op SSB, mede door het lage ruisniveau op deze locatie. Vorig jaar werd gewerkt met de special call PA23MILL tijdens dit mooie evenement. En dit jaar hebben we de beschikking over PA24MILL ….

Sinds 2016 doet onze afdeling Veron A08 mee met de “Mills On The Air”. (MOTA) Elk tweede weekend van mei maken zendamateurs gebruik van deze gelegenheid om vanaf (wind)molens en gemalen hun verbindingen te maken. Dit kan met elk willekeurig tegenstation, maar bij voorkeur met andere ‘radio-actieve’ molens en gemalen.

Het plan is om zaterdagochtend 11 mei rond 09:30 uur op te bouwen en vervolgens verbindingen te maken door verschillende operators. Rond het einde van de middag zullen we de apparatuur weer afbreken. We willen jullie graag uitnodigen om deel te nemen aan dit evenement en jullie radiokennis en -vaardigheden te delen met andere clubleden.

Als je wilt deelnemen en wilt helpen met de op- en afbouw van de apparatuur, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar secretaris@pi4utr.nl.

PS: De molen is deze dag ook voor iedereen van binnen te bezichtigen, evenals de kleine molen die ernaast staat. Bij mooi weer, pak de fiets en neem een kijkje! Kom je met de auto. Zet deze op de Groeneweg neer, nabij het kerkhof. Dan is het ongeveer 2 minuten lopen naar de molen. BIJ DE MOLEN MAG NIET GEPARKEERD WORDEN.