vervangen van 2021 en welkom in 2022

Terugblik 2021 en op naar 2022..

We naderen het einde van 2021. Een jaar dat begon in een lockdown, waarbij de radioronde centraal stond. Na 70 edities werd de stekker eruit getrokken, want we mochten vanaf begin augustus eindelijk weer mondjesmaat aanwezig zijn op de clubavond. Maar ook daar kwam weer een einde aan in november helaas.. Gelukkig was de barbecue in augustus een succes, maar we zullen het ook dit jaar weer zonder de veelbelovende verkoping moeten doen.

Ondanks de beperkingen vanuit de overheid was het een jaar met mooie momenten, maar ook verdrietige. Laten we even kort stilstaan bij de leden die ons ontvielen in 2021;  Ko/PD0ZEE, Paul/PE1HLZ, Jan/PA1JM en Hans/PE1EZW. De condities in de ether waren ook niet om over naar huis te schrijven, maar desondanks werden hier en daar toch af en toe mooie verbindingen gemaakt door de leden.

Bedankt!

Graag willen we de mensen bedanken die een donatie hebben gedaan na onze oproep in november. Grote en kleine bijdragen, ze helpen allemaal mee aan een gezonde financiële afdeling. Bedankt daarvoor! Inmiddels hebben we de rode cijfers tot een minimum kunnen reduceren voor dit jaar. We hopen natuurlijk allemaal dat we in 2022 weer terug kunnen naar het normale leven voor Covid-19. Gezellig aan de bar, in de shack of op het veld. We onderzoeken nog steeds de mogelijkheid om de verkoping mogelijk in het voorjaar te houden, alles uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen in de pandemie. Om elkaar te ontmoeten is de huisfrequentie (145.325 MHz) voor iedereen beschikbaar. Maak er gebruik van in deze bijzondere tijden!

Events in 2022

In 2022 staan er in Utrecht een paar spannende evenementen op de agenda waar wij graag een speciale gelegenheid van willen maken.. Zo heeft in 2022 de stad Utrecht 900 jaar stadsrechten. Een mijlpaal die groots gevierd wordt. Als Utrechtse afdeling van de VERON hebben wij het plan opgepakt om bijzondere roepletters te registreren en tijdens de viering wereldwijd te laten weten dat het feest in Utrecht is. De roepletters waarmee wij ons mogen identificeren in de feestelijke periode van juni t/m november zijn PA900UTR. Deze special call zal waarschijnlijk heel wat QSO’s kunnen opleveren, een pile-up is te verwachten omdat we bijvoorbeeld al op diverse websites worden aangekondigd, zoals DXnews. Daarom willen we dit ook met meerdere operators op toerbeurt gaan op diverse banden en modes. Meer informatie hierover volgt in de eerste helft van volgend jaar.

Daarnaast komt na 2 jaar uitstel de 77ste editie van La Vuelta naar Nederland. Op donderdag 18 augustus zal in Utrecht de ploegenpresentatie plaatsvinden. Op vrijdag 19 augustus zal de eerste ploegentijdrit van La Vuelta 22 in Utrecht worden verreden door (internationale) toprenners. Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Ook hier willen wij als afdeling onszelf op de kaart zetten met een special call. De roepletters die wij daarvoor reserveerden zijn PA22VUELTA. Ook hierover begin volgend jaar meer.

Huisvesting

Niet alleen wij zelf hebben het zwaar in deze pandemie, maar ook de verhuurder van ons clubgebouw, waar we alweer vijf jaar vertoeven. Omdat ons contract verlengd moest worden kwamen ook de huurpenningen ter sprake. Door de nadelige veranderingen in de gemeentelijke subsidies die de scouting ontvangt, de hogere precariobelasting en de hogere energiekosten was het duidelijk dat wij ook een steentje meer moeten bijdragen. Na enige gesprekken tussen de bestuursleden van Peka18 en A08, een hoop rekenwerk zijn we tot goede afspraken gekomen, waardoor we de locatie als onderkomen mogen blijven gebruiken.

Wel kan Peka18 ook een financieel steuntje in de rug gebruiken. Dat kan met gesloten knip door al uw oud-papier bij hen in de container te deponeren. De container is sowieso toegankelijk tijdens opkomsten en uiteraard tijdens onze eigen reguliere clubavond.. als dat weer mag. Maar er is ook een crowdfunding van start gegaan om nieuwe tenten voor de scouts te kunnen aanschaffen. Kijk op deze site voor meer informatie en een donatie.

Tot besluit

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de afdeling. Mochten jullie zelf iets te melden hebben, bijvoorbeeld een bouwproject of een bijzondere verbinding, maak er een verhaaltje van met een paar foto’s en dan kunnen we het met de hele club delen via de website! Als jullie vragen hebben, stuur ze naar het bestuur, dan komen we z.s.m. met een reactie.

Voor nu wensen wij iedereen prettige kerstdagen en een voorspoedig 2022 in goede gezondheid.

73, het A08-afdelingsbestuur,

Gert-Jan, Richard, Paul, Ab & Nico.