VERON A08-leden ook dit jaar weer breed ingezet tijdens JOTA-JOTI in de regio

Vanuit afdeling A08/Centrum is ook dit jaar weer volop gehoor gegeven aan de JOTA-JOTI. Een flink aantal leden verspreidde zich over scoutingclubs in de regio om hun support als zendamateur aan te bieden en er ook dit jaar weer een geslaagde Jamboree-On-The-Air van te maken. Uiteraard zijn er altijd wel handjes tekort, dus mocht het je leuk lijken om ook een steentje bij te dragen volgend jaar.. Hou dan alvast het derde volle weekend in oktober vrij in je agenda. De JOTA-JOTI 2023 vindt plaats van 20 tot en met 22 oktober 2023. Hier een klein overzichtje van het afgelopen JOTA-weekend van de bij de redactie bekende ‘bezette’ locaties in de regio Utrecht.

Zoals gebruikelijk werd onze eigen clublocatie bezet door PE18KA/J, Scouting PeKa18 uit Zuilen. Hier was de grootste raddraaier Paul/PE2LZ, maar ook Katy/PD2KW en Marco/PD1MB waren van de partij. Laatstgenoemde durfde zijn vingers te branden aan de soldeerwerkjes, met goede resultaten, zoals hieronder is vastgelegd voor het nageslacht ;-).

Op een paar kilometer afstand waren Gert-Jan/PD0GJK en Richard/PD3RFR actief bij Scouting Marsua in Maarssenbroek. Samen met Bas/PA3BUB werkten zij daar  samen met de aanwezige scouts onder de roepletters PA6SCM/J via VHF, UHF en HF, in spraak en FT8, maar ook via digitale voicemodes zoals D-Star, DMR, C4FM. Ook hier was het wederom een fijne samenwerking tussen zendamateurs en scouting.

Nog een paar kilometer verderop, in het pittoreske Tienhoven, werd de JOTA gedraaid onder de roepletters PG6JC/J bij de scoutingclub Jan Campert. In het clubgebouw “De Walderick” werden  de zendactiviteiten begeleid door onder andere Wim/PA3DJS, Jan/PD2JDW, Nico/PA3Y en Carlos/PD1CVR.

Uiteraard was onze Thom/PA9T ook weer radioactief bij de voor hem geliefde Sint Jorisgroep in Oudewater. Daar was ook Joerie/PD0W neergestreken. Samen met de scoutingleden waren ze weer het hele weekend actief onder de roepletters PA9T/J.