Gezellige mini velddag & BBQ bij afdeling Centrum

Zaterdag 20 augustus 2022 werd op de locatie van VERON A08 weer de jaarlijkse BBQ gehouden, die net als in voorgaande jaren werd gecombineerd met een mini velddag. Een zestiental OM’s had zich hiervoor aangemeld, aangevuld met de YL van onze secretaris.

Voor de mini velddag meldden zich 3 OM’s. Joeri/PD0W had een endfed en zijn ICOM 7300 meegenomen, Hans/PD9HK zijn ICOM’s 705 en ID51 alsmede een Arrow-antenne. En Ab/PA5ABW had een ICOM 7200 meegesjouwd + een QRP-loop van Chameleon (CHA F).
Het succes van de heren was niet om over naar huis te schrijven, waaraan de matige CNDX mogelijk ook debet was.

Zo probeerde Hans tevergeefs wat satellieten te verschalken, beperkte Joeri zich tot SWL-activiteiten en Ab had maar liefst 1 bevestigd FT8 QSO en 3 onbevestigde, als gevolg van een haperende software, vermoedelijk te danken aan HF instraling op zijn laptop. Daar staat tegenover, dat de lol bij het opbouwen en de belangstelling van de overige OM’s, enkele leden van scouting PEKA 18 en die ene charmante YL er niet minder om was.

Gelukkig had onze onvermoeibare voorzitter Gert-Jan/PD0GJK in de shack de ICOM’s 7400 en 910H in respectievelijk de 20 meter en de 2 meter/70 cm op standje ‘automaat’ gezet, zodat toch nog de nodige QSO’s met de special call PA22VUELTA afgewerkt konden worden.

De techniek staat voor niks, met dank aan Joseph Taylor/K1JT

Helaas moest onze penningmeester, Paul/PE2LZ, tot zijn grote verdriet, verstek laten gaan met een (niet verwachte en toch nog gekregen) coronabesmetting. Gelukkig met milde klachten, maar ondanks dat, was hij toch aan huis gebonden. De coronaatjes konden hem echter niet verhinderen om toch in de lucht te komen.

PE2LZ is het DX'en nog niet verleerd

PE2LZ is het DX’en nog niet verleerd

De BBQ

In de week voorafgaand aan het festijn was er nog even sprake van een kleine paniek, omdat de BBQ (en dan bedoelen we het apparaat) in geen velden of wegen meer was te bekennen. Wat bleek bij navraag? De scouts hadden in een vlaag van opruimwoede het ding voor een bak oud roest aangezien en het pardoes naar de gemeentelijke stortplaats gebracht. Goede raad was niet eens zo duur, want Richard/PD3RFR was bereid om zijn zo goed als nagelnieuwe BBQ ter beschikking te stellen.

Naast de weer keurig verzorgde producten van de vaste huisslager, had dit jaar Hans/PD9HK zijn best gedaan op 4 kilo voortreffelijk smakende kartoffelsalade. Met het wegvallen van chef de cuisine Paul, kwam het bereiden van de etenswaren geheel op de brede schouders van onze oud voorzitter Michael/PA4MIC terecht, die zich uitstekend van deze taak kweet. Dat was dus zogezegd dikke mik.

Ziet er goed uit

Met vaardige hand zorgde hij er voor, dat iedereen steeds weer iets lekkers op zijn of haar bord kreeg, hetgeen de toch al goede stemming nog verder verbeterde.

Kok schep op

Come and get it!!

Moge het u wel bekomen