QSL nieuws april 2024

Belangrijk voor de schrijvers van QSL kaarten: De instructies voor uitgaande QSL kaarten zijn aangepast. Het verzoek is om bij kaarten voor de US de staat onder de roepletters waar de kaart heen gaat te zetten. Dit kan voluit of met de standaard 2-letterige afkorting van de staat. In welke staat een Amerikaanse amateur woont is altijd te vinden via de QRZ website https://www.qrz.com/ of via het FCC ULS systeem https://wireless2.fcc.gov/UlsApp/UlsSearch/searchLicense.jsp

Op dinsdag 2 april zal QSL manager PE4KH weer aanwezig zijn tijdens de clubavond in Utrecht. U kunt uw kaarten ophalen en uitgaande kaarten inleveren. Op https://a08.veron.nl/qsl-service/ zijn de instructies voor uitgaande kaarten te vinden en u kunt hier de lijst zien met calls waarvoor kaarten beschikbaar zijn en uw eigen call hierin opzoeken. Overweeg ook  kaarten mee te nemen voor amateurs uit uw buurt.

In 2023 hebben de diverse gebruikers van het Dutch QSL Bureau in totaal 711 kilo kaarten ingeleverd. Daarvan 79 kilo voor het binnenland en 632 kilo voor het buitenland. QSL regio 08 heeft daar wel een steentje aan bijgedragen: 1695 gram voor het binnenland en 10190 gram voor het buitenland. We hebben in 2023 11550 gram QSL kaarten ontvangen via het bureau, totaal is er 450 kilogram kaarten naar de diverse QSL regio’s in Nederland gestuurd.

73
Koos / PE4KH
QSL-manager Regio 08