Silent Key..

OM Peter Jelgersma (PA8A) Silent Key

Via de centrale administratie van de VERON vernamen wij dat ons lid, OM Peter Jelgersma/PA8A is overleden op 7 maart. Na een operatie zes maanden geleden wilde het herstel niet meer komen. Peter werd 81 jaar.

Foto David Rozing / QRZ-pagina PA8A

Peter was al van jongs af aan geïnteresseerd in alles wat met radio en televisie te maken had. In 1960 belandde hij in het ziekenhuis met een gebroken nek. Om de tijd door te komen, haalde hij zijn licentie als radiozendamateur in 1962, met CW included op 12 woorden per minuut. Eerst als PA0CRA, later als PA8AA en uiteindelijk als PA8A.

Peter was in de mediawereld geen onbekende. Hij was de grondlegger van de kabeltelevisie, evenals de commerciële radio en tv-zenders. Hij werd in 1997 benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter is aan de afdeling Centrum toegevoegd nadat de afdeling Woerden werd opgeheven. Ten tijde van de overschrijving is er contact geweest met Peter, waarbij hij aangaf niet zo van het verenigingsleven te zijn. We hebben Peter dan ook nooit op onze clubavond kunnen begroeten.

Het bestuur van VERON afdeling A08/Centrum condoleert de nabestaanden met dit verlies en wenst hen sterkte voor de komende tijd.