En gezellig was het, tuurlijk wel

Beste OM’s en (X)YL’s,

Afgelopen zaterdag 2september, hield VERON Centrum weer haar jaarlijkse BBQ, vooraf gegaan door een mini velddag. Dertien OM’s, een XYL en een QRP-tje hadden zich vooraf gemeld en die kwamen ook allemaal opdraven. De weergoden waren ons gunstig gestemd, zodat ook de mini velddag doorgang kon vinden. Slecht één OM gaf daarbij acte de présence, te weten Hans/PD9HK die ook bekend is onder de Zwitserse call HB3XVT. Aanvankelijk speelde hij met de gedachte om wat satellieten te vangen, maar toen internet hem leerde, dat er tijdens de velddag geen een over wenste te komen, liet hij dat plan snel varen. Gelukkig had hij ook zijn ICOM 705 meegenomen, een QRP-loop en een krachtige accu, zodat er toch gespeeld kon worden. Dat alles vervoerde hij op zijn driewieler brommertje, maar dat doet hij nooit meer, zo verklaarde hij. Door de zware lading achterop, was het ding nog maar nauwelijks bestuurbaar en dat al op de heenweg.

Er werden wat bescheiden CW en  SSB QSO-tjes gemaakt onder de call PI4UTR/QRP, er werd gezellig gebabbeld met de aanwezige OM’s en er werd een drankje gedronken, kortom: wat wil een mens nog meer??

Ruimschoots op tijd arriveerde het busje van de BBQ- leverancier en werd met de chauffeur nog even enkele Euri’s afgetikt, afkomstig van een spijtoptant die zich na de sluitingsdatum alsnog had aangemeld. Geen punt, hoe meer zielen hoe meer vreugd nietwaar?

Onze onvolprezen penningmeester had dit keer niet ‘zijn slagertje uit het midden des lands’ uitgekozen als gelukkige, maar een organisatie die een ‘all in pakket’ aanbood. D.w.z. inclusief borden, bestek en een gasgestookte BBQ. Wat het nog aantrekkelijker maakte is, dat borden noch bestek afgewassen hoefden te worden, nee alles kon zo in de bijgeleverde kratten worden gedeponeerd en het hele spul zou maandag daaropvolgend weer opgehaald worden, wat ook gebeurde. Gemak siert de mens nietwaar? En de kwaliteit van de geleverde etenswaren zult u zeggen?? Nou, niets maar dan ook helemaal niets op aan te merken. Voor herhaling vatbaar dus.

En dát het gezellig was, bewijzen bijgevoegde plaatjes wel.

Mini velddag en BBQ in beeld:

Hans K bouwt zijn portable rig op

In opperste concentratie wordt een CW QSO gemaakt

Ook eyeball QSO’s zijn belangrijk

 

 

Chef de cuisine Paul in zijn element, uiteraard met de BBQ op QRO

Come and get it folks

Smakelijk

 

Nee Richard, afwassen hoeft niet!!!