Zendamateurs A08/Centrum bieden ondersteuning bij JOTA-JOTI

Afgelopen weekend was het weer tijd voor de jaarlijkse JOTA-JOTI. Veel zendamateurs van de afdeling A08/Centrum boden ook dit jaar weer flinke ondersteuning aan de deelnemende scoutingverenigingen in de regio. Ondersteuning op het gebied van apparatuur en menskracht. Op vrijdagavond om 22.00 uur lokale tijd werd afgetrapt met de opening door het landelijke scouting station PA6JAM/J, waarna er gedurende het weekend diverse activiteiten via de ether plaatsvonden. Van speurtochten tot een heuse quiz, een spelletje “Wie-Ben-Ik?” en bezoeken van deelnemers aan de verschillende stations. Het was weer een gezellige en vrolijke happening.

PI4AMG/J – Agger Martini – Maartensdijk

De scoutinggroep Agger Martini in Maartensdijk wilde dit jaar weer heel graag meedoen aan de JOTA. Ze kwamen terecht bij Koos PE4KH die dit nog niet eerder gedaan had maar wel wilde helpen. Op de zaterdag van de JOTA werd al vroeg begonnen: om 9 uur. Met diverse groepen scouts werden verbindingen gemaakt op de 2 meter band met andere scoutinggroepen in de omgeving. Voor de scouts was het nieuw maar sommigen vonden het allemaal zeer interessant!

 De imposante zendmast

PE18KA/J – Peka 18 – Oud Zuilen

Ook bij Peka18, op de clublocatie van A08, was er weer vol op activiteit. Naast het zenden werd er ook gesoldeerd aan een leuk projectje. Daar waren een flink aantal amateurs actief. Ab PA5ABW, Paul PE2LZ, Marco PD1MB, Maarten PG1N en Jolanda PD2JO.

      

 

PG6JC/J – Jan Campert – Tienhoven (Utr.)

In Tienhoven was het ook weer topdrukte. Helaas was de Wim PA3DJS wegens ziekte niet aanwezig tijdens de JOTA, maar in de voorbereiding heeft hij zijn diensten wel weer bewezen. Op locatie waren het Carlos PD1CVR, Marcel PA3AUV, Jan PD2JDW, Frans PA7FVR en Nico PA3Y die zorgen voor de verbindingen via de zender.

PA6SCM/J – Scouting Marsua – Maarssenbroek

Net als voorgaande jaren waren Bas PA3BUB, Gert-Jan PD0GJK en Richard PD3RFR weer van de partij in de shelter van Marsua. Ook hier werd lekker wat weg gezonden en ontvangen via 2 meter, 70cm en de kortegolf van 160 tot 10 meter. Naast de radioamateurbanden werd er met PMR portofoons opdrachten uitgevoerd en waren de soldeerbouten goed gebruikt bij het in elkaar zetten van een uniek bouwkitje met knipper-LED’s. ook was er dit jaar een wedstrijd kratten stapelen.

 

       

PA9T/J – Jorisgroep – Oudewater

Traditiegetrouw waren Thom  PA9T en Joeri PD0W weer present bij hun thuisclub, de Jorisgroep.

Blije scouts..  Thom in actie

Alle deelnemers en zendamateurs kunnen terug kijken op een geslaagde JOTA-JOTI. Tot volgend jaar!