Het klusteam van PI4UTR is weer druk geweest!

Na het knappe timmer- en schilderwerk van Kees PA5Z en Frank PE2A is in het weekend van 22 en 23 september weer een aantal actieve leden drukdoende geweest om diverse werkzaamheden in en om het clubhuis uit te voeren.

Het ‘opslaghoekje’ dichtgetimmerd en gewit door Kees PA5Z en Frank PE2A.

Ondanks het slechte weer werden de problemen met de antenne’s aangepakt. De rotor in de mast draaide niet meer. De oorzaak bleek een missend boutje, daardoor was de mast zelfs 3x rondgedraaid voor hij niet meer te bedienen was.. Gelukkig geen schade aan de kabels. Ook de 80-meter dipool werkte niet meer naar behoren. Na het laten zakken van de draden kwam men tot de conclusie dat de balun SK was. Deze is vervangen door een Fritzel 1:1 balun. Ook is de coax vervangen en de 80 meter kan nu weer optimaal gebruikt worden.

Klimgeit Kees PA5Z had de eer om de mast in te klimmen

Balun 80 meter SK

De nieuwe Fritzel 1:1 balun


Paul PE2LZ trekt de kabel voor de 80 meter dipool naar binnen.. en Karel PA1RLM zet er vakkundig een plugje aan..

Naast verschillende andere klusjes is ook de meethoek verder ingericht en aangesloten.. De spullenboel is weer QRV tot 3,2 GHz!

Wijnand PD5WL heeft het licht gezien!

Meten is weten!

We kunnen als club trots zijn op de inzet van de klusamateurs die weer een eervolle vermelding hebben gekregen in dit bericht!

Natter dan nat, maar wel veel pret gehad.. Thom PA9T, Karel PA1RLM en Wijnand PD5WL.

Natuurlijk is een ieder welkom om op de reguliere clubavond een spreekwoordelijke blik in de ruimte te werpen.. en de baromzet te verhogen 😉

‘Shack-adelic!’

Met dank aan Thom PA9T voor het maken en aanleveren van de foto’s!