CQ WW WPX SSB Contest 2022

Lijkt mij stevig zat

In het weekend van 26 en 27 maart vond weer de 48-uurs SSB contest van CQ WW WPX plaats, waarvoor de nodige OM’s zich hadden gemeld met de gedachte ‘ha eindelijk, het mag weer’. Maar vooraf moest er nog wel het nodige werk verricht worden. Het was dan ook op de vrijdag daaraan voorafgaand, dat Karel/PA1RLM, Paul/PE2LZ en Ab/PA5ABW hun werkkloffie hadden aangetrokken en aan de slag gingen.

De ‘vrije’ veldjes naast de scoutinglocatie werden tijdelijk toegeëigend om daar de four square en de K9YA neer te zetten en vervolgens de coaxen en de nodige bekabeling naar de shack te leiden. Karel reed met zijn auto naar de veldjes om het nodige materiaal over te brengen en wist daarbij op handige wijze het op slot zijnde hek te openen, zonder het slot te forceren, een waar kunstwerkje. Vervolgens werd een geïmproviseerd bruggetje aangelegd van op het scoutingterrein aanwezige planken.

En alhoewel geen van drieën destijds bij de genie heeft gediend, leek het bouwsel stevig genoeg….nou dat was een illusie, want toen Paul zich als eerste over de constructie waagde ging deerlijk mis, of was het voor de omstanders: heerlijk mis……. bij de laatste stap van de eerste overtocht, vond de plank kennelijk toch, dat het gewicht van onze penningmeester iets te veel van het goed was en…….klapte om en arme Paul verdween richting sloot. Met een razendsnelle reflex wist hij erger dan een natte schoen en broekspijp te voorkomen.

Nou dat valt best tegen, mayday LZ maakt water

Het spreekt voor zich, dat Karel en Ab erg meeleefden met Paul en hem, rustig en lekker veilig vanaf de kant,  voorzagen van enkele opbeurende teksten 😉

Nadat het buitenwerk gedaan was gingen Karel en Paul aan de slag met het installeren van de radiostations, het activeren van de N1MM-software en kon het testen beginnen. Na wat aanloopprobleempjes, draaide het spul naar behoren en konden de in de kleine uurtjes van de nacht van vrijdag op zaterdag de eerste QSO’tjes gelogd worden. In de loop van de volgende morgen, meldden zich de nodige OM’s om aan het spektakel deel te nemen. Joeri/PD0W was wel zeer vroeg uit de veren gekomen om zijn beste beentje voor te zetten en later meldden zich ook nog anderen om voor langere of kortere tijd deel te nemen, t.w.: Gert-Jan/PD0GJK, Tim/PD1KBC en Maarten/PG1N, zoals altijd vergezeld van zijn xyl Jolanda/PD2JO, als zeer gewaardeerde gast, die ook nu weer voor de gezelligheid was meegekomen.

Enkele sfeerplaatjes:

Nee, geen overjarige bush piloot, is ABW maar, geen zorgen

Lekker rommelig, erg lekker zelfs

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt goed zien dat Maarten een doorgewinterde scout is                                       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U zult wel begrepen hebben inmiddels, dat het voor de deelnemers eindelijk weer een heerlijk ouderwets radioweekendje was waar zij zolang naar hebben gesmacht. Even alle ellende op de wereld opzij gezet en genieten geblazen en niet alleen achter de sets, maar ook rondom de koffietafel, waar anekdotes en witzen elkaar in snel tempo opvolgden. Ook een lokale afhaal Griek/Italiaan had een goede klant aan ons.

Wie ontbrak was onze secretaris, die voelde zich niet fit en bleef thuis. Een goed en verantwoord besluit, want hij testte in de loop van de zondag positief op het covid-19 virus, hetgeen later door de GGD aan het Jaagpad (beter ook wel bekend onder ‘het Zandpad’) werd bevestigd. Beterschap Richard, we hopen je volgende week weer hersteld aan te mogen treffen op PI4UTR. Richard deed overigens wel heel even mee onder de eigen call PD3RFR, getuige bijgaand plaatje.

 

Geheel in eigen stijl nam Richard nog even deel….al vond hij dat de pittige worstjes weinig smaak hadden… we weten nu waarom

De resultaten zult u zeggen… o ja da’s waar ook, daar komen ze:

 

 

Op naar het volgende evenement? Als het aan ons ligt wel!

vy 73

bestuur VERON A08