Clubavond & QSL-kaarten in de zomermaanden..

Het is alweer zomer.. De eerste helft van het jaar 2022 ligt bijna achter ons. Dat betekent dat de zomervakantie voor velen ook aanstaande is. Een prettig vooruitzicht, maar het heeft ook wat haken en ogen voor onze afdeling. Vandaar deze nieuwsbrief.

Mocht je lekker op vakantie gaan, dan wenst het afdelingsbestuur je een fijne tijd toe. Als je de radiohobby meeneemt, dan is dat een goed moment om even wat foto’s van je ‘vakantie-shack’ te schieten en een kort verhaaltje er bij te dichten. Dan hebben we van elkaar een beeld wat we beleefd hebben in die heerlijke zomer van 2022. Altijd leuk! Mocht je jezelf afvragen wat je in je vakantieland allemaal mag en niet mag, dan kun je eens bij de collega’s van DARC kijken. Zij hebben een actueel overzicht de (on)mogelijkheden binnen de hobby in hele wereld.

Clubavond in juli & augustus

Zoals bekend wordt onze clublocatie tijdens de zomermaanden verhuurd aan verschillende scoutingverenigingen die hun zomerkamp in de regio Utrecht willen houden. Dit jaar is dat ook het geval. Op moment van dit schrijven zijn er 3 weken in de maanden juli en augustus verhuurd, waardoor onze reguliere clubavond komt te vervallen. Op het moment van schrijven betreft dit 12 & 19 juli en 16 augustus. Deze datums zijn ook terug te vinden in de agenda op onze website, zie: https://a08.veron.nl/agenda/ Mocht er aanvullende verhuur plaatsvinden, dan wordt dit ook in de agenda aangevuld. Belangrijk is dus om de agenda de komende maanden goed in de gaten te houden.

QSL-kaartjes R08

Op dinsdag 5 juli is er weer de mogelijkheid om QSL-kaarten te op te halen en in te leveren voor verzending aan het DQB. Omdat ook onze QSL-manager Koos/PE4KH deze zomer van een welverdiende vakantie wil genieten, zal er in augustus geen mogelijkheid zijn om kaarten in te leveren en af te halen. Op 6 september zal hiervoor weer de eerste gelegenheid zijn. Ook dit kunt u terugvinden in de agenda.

BBQ & mini velddag

Op zaterdag 20 augustus staat de jaarlijkse afdelingsbarbeque weer op de agenda. Hierover volgt nog informatie, maar zet de datum alvast op het behang! Even als voorgaande jaren is er voorafgaand aan de barbecue een mini-velddag. Tijd om te experimenteren met antenne’s, zenders etc. Ook zullen er wellicht wat kleine werkzaamheden aan de systemen van ons clubstation worden verricht. Eén en ander is nog nader in te vullen.