Belangrijk nieuws over QSL-kaarten!

De bakken van de QSL-manager puilen uit. Dat komt mede doordat er een grote hoeveelheid kaarten al zeer lang niet opgehaald is. De regel is dat na een jaar de QSL-manager de kaarten terug stuurt. Van een groot aantal amateurs uit de lang liggende kaartenbak hebben wij een emailadres kunnen achterhalen via onder andere QRZ.com. Echter blijven er amateurs over waarvan wij geen bereikbaarheidsgegevens hebben. Dit betreft onderstaande roepletters.

NL691, PA0EJL, PA0ELI, PA0OMJ, PA0PVS, PA0UBA, PA1MGL, PA3ASK, PA3DOV, PA3ENW, PA3FYJ, PA5OMJ, PC8A, PD2ER, PD2MT, PE1HLZ, PE1IIV, PE1KTM, PE1LJC, PE1LPL, PE1MEC, PE1PIO, PE2RM

Mocht jouw callsign zich tussen de opsomming bevinden, dan graag contact opnemen met de QSL-manager via qsl@pi4utr.nl. We willen graag weten of er nog interesse is voor de kaarten om zo de QSL service actueel te houden. Als we over 3 maanden niets gehoord hebben laten we de QSL service voor genoemde roepletters stopzetten bij het Dutch QSL Bureau.

Het kan zo zijn dat je al langere tijd bij een andere afdeling QSL-kaarten ophaalt. Dit is dan niet bekend bij ons of niet goed verwerkt bij het DQB. Indien de kaarten naar een andere afdeling moeten worden gestuurd horen wij dat ook graag. Ook andere varianten lezen wij graag per mail. Herken je roepletters en kun je die persoon bereiken, schroom dan niet om dit bericht door te sturen.

Nieuwe kaarten

De QSL-manager van regio 08 heeft weer een pakket met 1640 gram aan QSL-kaarten ontvangen. Er is besloten om wederom de mogelijkheid te bieden voor het inleveren, danwel afhalen van QSL-kaarten. Dit zal gebeuren op dinsdag 3 november op dezelfde wijze als de vorige keren, aangezien die manier geen onnodige risico’s meebrengt en voldaan kan worden aan de nu geldende maatregelen. Mochten er tussentijds andere maatregelen gelden, dan berichten wij de aangemelde personen.

Controleer eerst op de website of er kaarten voor je zijn. Zo niet, dan ook niet aanmelden of spontaan langskomen. Wil je alleen kaarten inleveren, dan ook aanmelden. Check ook of er amateurs in je directe omgeving zijn en overleg met hen, zodat één persoon de kaarten ook voor de anderen kan meenemen.

Aanmelden kan tot uiterlijk maandag 2 november – 18.00 uur LT. Maandagavond ontvang je het tijdvak waarin je je welkom bent bij het clubgebouw om de kaarten in ontvangst te nemen, danwel af te geven. Mocht je op dinsdag 3 november voor 18.00 uur nog geen bericht hebben ontvangen, neem even contact op met de secretaris. Waarschijnlijk is er dan iets misgegaan.

Ook gelden onderstaande maatregelen als je naar de locatie komt. Lees dit goed door en houdt je hier aan in het belang van een ieder.

 • Kom alleen.
 • Schud geen handen.
 • Hoesten en niezen doen we niet, maar indien wel, dan in de elleboog.
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen en volg evt. instructies op van de QSL manager of bestuursleden.
 • Gebruik een mondkapje als je jezelf daar prettig bij voelt, het is (nog) niet verplicht, maar wordt wel geadviseerd.
 • Kom niet als er sprake is van last van verkoudheid, hoesten, niezen, keelpijn, ademhalingsklachten of koorts (38 graden Celsius of hoger)
 • Kom niet indien er sprake is geweest van (gezins-)contacten in de afgelopen twee weken met een bewezen Coronapatiënt.
 • Kom niet eerder dan het de aangegeven tijd, ben je ‘te vroeg’; wacht buiten het hek.
 • Het toilet en overige ruimtes zijn niet beschikbaar/toegankelijk.
 • Na ophalen/afleveren direct weggaan, blijf niet onnodig hangen bij het clubgebouw.

Hoe kun je aanmelden?

Stuur een mail naar secretaris@pi4utr.nl met daarin de volgende gegevens:

 • Naam, roepletters of luisternummer en telefoonnummer
 • Ophalen of afleveren van QSL-kaarten of beiden
 • Indien je voor anderen ophaalt, welke roepletters/luisternummers

Houd er rekening mee dat je afspraaktijd op dinsdagavond 3 november tussen 20.00 en 22.00 uur wordt ingepland.

En onthoud, hoe onvriendelijk het ook klinkt; Niet aangemeld en bevestigd, is niet welkom!

We zien jullie aanmeldingen graag tegemoet en hopen jullie zo van dienst te kunnen zijn.

73,
Bestuur VERON A08/Centrum & QSL-manager R08