Nalatenschap Han Schmitz jr/PE1DBO

Het is alweer meer dan 1 jaar geleden, dat wij opgeschrikt werden door het (toch nog) plotse overlijden van een zeer gewaardeerd lid van VERON, afdeling Centrum, Han Schmitz/PE1DBO. Natuurlijk, wij wisten dat Han ernstig ziek was en een ingrijpende operatie had ondergaan, maar de snelheid waarmee het onvermijdelijke afscheid was genaderd, heeft ons allen verrast.

Intimi weten, dat Han een begenadigd techneut was, waarvoor geen enkel technisch probleem onoverkomelijk was. Daarnaast was hij een aimabel mens en dat is minstens zo belangrijk…….

Han had ook een eigenschap, hij kon niets weggooien, een eigenschap waarmee meer zendamateurs te kampen hebben, maar Han was ook hierin een meester.

Tijdens de sobere herdenking bij de uitvaartverzorger vorig jaar, sprak een van de OM’s de treffende woorden: “Han had het begrip zuinigheid tot kunst verheven’.

Wij keken dan ook niet heel gek op van de e-mail die wij zondag mochten ontvangen van Ronald v.d. Burg/PA3FGE, waarin hij een flink aantal meet- en regelapparatuur aanbiedt, afkomstig uit de nalatenschap van Han. ‘State of the art’ spul, althans in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw, maar wel nog in goede conditie.

De tekst van de e-mail van Ronald willen we jullie niet onthouden:

quote:

Meer dan een jaar geleden is vrij plotseling Han PE1DBO overleden. Velen zullen hem kennen als een echte amateur (en professional) van het eerste uur. Het zal dan ook niet verbazen dat zijn huis tot de nok toe vol stond. Een deel hebben we weten te redden en is nu beschikbaar voor de rasechte amateur / zelfbouwer die wel wat apparatuur kan gebruiken om alles eens mooi te kunnen afregelen. Hopelijk kan dat bij iemand de hobby weer wat verrijken. Het was ook de wens van Han dat zijn spullen naar echte amateurs zou gaan zodat die weer verder kunnen met de (zelfbouw) hobby. Aan die wens proberen we dan ook zo goed mogelijk invulling te geven. Voor de prijs hoef je het niet te laten want het is gratis af te halen. Doorverkopen mag niet, doorgeven wel.

unquote

Airmec (=Marconi) generator type 304 A, 50 kHz … 100 MHz, 100 uV … 1V

EMT 420A Wow & Flutter meter

Generator TS403 B/U, 1750 MHz … 4200 MHz, 0.1 uV … 200 mV, moduleerbaar, let op: 115V verhuistrafo nodig

Marconi signaalgenerator type TF801D/I/S, 10 … 485 MHz, 0.1 uV … 600+ mV, moduleerbaar

Marconi signaalgenerator type TFI44H/4, 10 kHz … 72 MHz, 2 uV … 2V output, moduleerbaar

Nordmende wobbelgenerator UHW967, 430 … 850 MHz, wobbelbreedte 0 .. 50 MHz

Philips GM2314 Sinus en Pulse Generator, sinus 20 Hz … 200 kHz, pulse 5 us … 125 ms

 

Mocht je belangstelling hebben voor één of meerdere van deze apparaten, neem dan contact op met secretaris@pi4utr.nl.

Wij regelen dan een afspraak met Ronald.

Bestuur VERON A08