Verslag van de Utrechtse Radioronde op 21 april 2020

Een nieuwe week in de intelligentie lockdown, een nieuwe radioronde in Utrecht.. Vanavond was het nieuws vanuit Den Haag dat de maatregelen weer iets aangepast/versoepeld worden, maar helaas mag de club daardoor nog niet steeds niet open zoals we dat gewend waren. Uw rondeleiders en tevens bestuursleden Richard/PD3RFR en Gert-Jan/PD0GJK waren daarom ook deze dinsdagavond weer met gevaar voor eigen gezondheid naar het clubstation afgereisd. Paul/PE2LZ was hen voor en had alvast de deuren geopend, die nu voor leden gesloten blijven, en geïnspecteerd of alles in orde was voor de zogenaamde ‘Corona’-ronde.

Gelukkig hebben ons nog geen berichten bereikt dat leden van onze afdeling getroffen zijn door het COVID-19 virus. Laten we dat zo houden. Mocht het wel zo zijn, dan hebben die berichten ons niet bereikt. De operators moeten er niet aan denken dat we nog in de oude shack zouden zitten.. Want dan was de 1,5 meter regel een probleem geweest. Nu houden we met gemak 2 meter afstand HI.

De ronde was weer gezellig en het was Reni/PA3BOE die als eerste, en uiteindelijk ook als laatste op 80 meter, in de ronde zat. Hij meldde dat hij zich aan het verdiepen is in de problemen die kunnen ontstaan door zonnepanelen omdat zijn nieuwe buren plannen hebben om die te plaatsen. Verder had Frank/PA7F het heugelijke nieuws dat hij zijn nieuwe antenne in huis heeft en binnenkort de oude gaat vervangen. Van de Diamond X-30 gaat hij straks naar een X-200 en de hoogte boven NAP wordt ook nog aanzienlijk vergroot.

Ko/PD0ZEE heeft inmiddels qua aanmelding alles voor D*Star op orde en gaat zich nu rustig inlezen hoe één en ander werkt en hoe hij dat kan toepassen op zijn Icom. Thom/PA9T(ieten voor intimi) kwam nog even terug op het 4-meter experiment wat vorige week woensdag plaatsvond op 70.450 MHz. Er waren redelijk wat deelnemers en het was goed dat er af en toe ruggespraak kon plaatsvinden op 70cm. Het idee is om dit wat vaker te gaan doen zodat de band wat meer gebruikt wordt. Deze week was ook Rob/PA1X weer van de partij met een 28 jaar oud setje op 2 meter. Oud, maar zeker niet versleten, want het signaal kwam prima door.

Marco/PD1MB had zichzelf deze week een MicroHam ‘USB Interface 3’ cadeau gedaan. Hij moest het nog even werkend gaan krijgen op zijn Kenwood en dan kan hij ook de digitale wereld gaan betreden. Nieuw in de lijst van inmelders was Willem-Jan/PD7WL uit Woudrichem. Hij was 25 KHz hoger in QSO en draaide daarna over de band en belandde bij ons. Van harte welkom natuurlijk en hij zette ook een mooi signaal neer in Utrecht met zijn Yaesu FT-991A en Diamond X-510 op 10 meter hoogte. Verder kon Martin/PA9MB ons nog melden dat hij een stuk coax vernieuwd had met Aircell 7. Dus alles komt weer fris en fruitig bij hem binnen en bij ons was hij net zo hard als altijd.. John/PA3OZB kon ons nog melden dat in Linschoten alles gezond en blond was. En dat is toch belangrijke informatie die we zeker niet willen missen.

Na de ronde op 2 meter werd nog even een rondje op 40 en 80 meter gedaan en rond een uur of half 10 werden de de apparatuur in de shack uitgezet en keerden de operators terug naar hun thuishaven.

Graag tot volgende week! 73 PI4UTR

Deelnemers Utrechtse Radioronde op 21 april 2020:

Via 2 meter (145.325 MHz – FM):

PA3BOE, PA0AA, PA7F, PD0ZEE, PA9T, PA1X, PD9HK, PD1MB, PA1JM, PA3Y, PD7WL, PA4MIC, PE2LZ, PD0GJK, PD3RFR, PA9MB, PA3EGH, PA1RLM, PD1DKW, PE5EP, PA3OZB, PH6R

Via 40 meter (7.093 MHz – LSB):

PD9HK, PD0ZEE, PA1X, PE5EP, PA3Y, PD1MB

Via 80 meter (3.739 MHz – LSB):

PE5EP, PA3BOE, PA1X

Luistervinken:

PE1FNL