Verslag van de Utrechtse Radioronde op 28 april 2020

CQ 2 CQ 2.. PI4UTR die roept en luistert.. Jawel, de dag na ‘Koningsdag’ was er weer de Utrechtse Radioronde, wat al bijna net zo’n traditie aan het worden is.. Helaas pindakaas gaat het één en ander nog wel even duren waarschijnlijk en blijft het hek van het clubhuis blijft voorlopig nog gesloten voor de leden. Wat zouden we dat als bestuur graag anders zien.. Maar het zij zo.

Deze week werd de ronde op 2 meter geleid en gelogd door Gert-Jan/PD0GJK. De andere trouwe en vaste klant aan de band (Richard/PD3RFR) was wegens andere plichtplegingen verhinderd. Paul/PE2LZ was gelukkig bereid om een rondje HF te doen. Dus ook voor deze week was de ronde qua personeel weer op orde. En dat was niet voor niets..

De schare vaste fans stonden alweer klaar om zich in te melden.. Uiteraard had René/PA0AA hierbij de eerste prijs gehaald. In de PACC van februari dit jaar bereikte de afdeling met deze roepletters de derde plaats, dat is ook wel het vermelden waard. René had weer een mooie hoge lokatie gezocht om deel te kunnen nemen. Gelukkig kwam zijn alterego Ruben/PH6R ook nog even langs voor de presentielijst. Een ander noemenswaardig hoogtepunt deze ronde was de recente gouden bruiloft van ons gewaardeerde lid Ko/PD0ZEE, de felicitaties voor hem en zijn XYL.

Ook meldde Ko nog dat hij D*Star toch wat lastiger in te stellen vindt dan dat hij dacht. Evenals Marco/PD1MB,  is ook Ko druk bezig met een MicroHAM USB III interface. Hans/PD9HK heeft een nieuwe verticale antenne voor de HF-banden aangeschaft, de zogenaamde HF-P1 (Portable HF, 3.5 MHz—450 MHz – 150W). Uiteindelijk wilde het op 40 meter nog niet lukken, maar achteraf bleek niet aan de antenne te liggen. Volgende week nieuwe ronde, nieuwe kans Hans!

Frank/PA7F meldde dat hij zijn nieuwe Diamond X-200 inmiddels heeft geplaatst. Ook heeft hij de antennespoel meteen een stukkie hoger opgesteld en dat was prima te merken op de signaalmeter in Utrecht. Ook Ab/PA5ABW wist zich weer eens hoorbaar te maken, door de CV-radiator als ground te gebruiken. We worden steeds vindingrijker in deze barre tijden. In het lijstje van ‘verre’ bestemmingen meldde zich deze week Henk/PE1PYZ vanuit Zoeterwoude-Rijndijk. Dat deed de rondeleider denken aan groene flesjes met alcoholhoudend vocht, anders dan het merk in groene flesjes wat wij op een reguliere clubavond over de bar tillen.. HI

Overigens in het kader van de baromzet mag u van de penningmeester ook deze week een paar regels afstrepen op de barkaart. Nieuwe kaarten zijn gewoon verkrijgbaar en kunnen worden opgestuurd/bezorgd. Betaling via een Tikkie behoort tot de mogelijkheden. Meer info bij de penningmeester!

Graag tot volgende week en blijf vooral gezond! 73 PI4UTR.

Deelnemers Utrechtse Radioronde op 28 april 2020:

Via 2 meter (145.325 MHz – FM):

PA0AA/P, PD0ZEE, PA1JM, PA7F, PD9HK, PD1MB, PD1DKW, PA1RLM, PG1N, PH6R, PA9MB, PE2LZ, PA3Y, PA3ANF, PE1F, PA1X, PB0AKY, PA3HRI, PE1PYZ, PA5ABW, PA2RG

Via 40 meter (7.196 MHz – LSB):

PA3Y, PD0ZEE, PA1JM, PB0AKY, PA3ANF, PD1MB

Via 80 meter (3.790 MHz – LSB):

PA3Y, PB0AKY