Dinsdag 20 februari 2018, lezing op PI4UTR over low band DX-ing door PA3FYM

Noteer vast in uw agenda: Dinsdag 20 februari 2018, aanvang 20:30 uur, houdt Dr. Remco den Besten bij VERON Centrum een lezing over het in de kop vermelde onderwerp. Remco, in het dagelijks leven managing director bij SRON, Netherlands Institute for Space Research, is een ervaren zelfbouwer (en verbeteraar) van vele zaken binnen onze hobby.
Of het nu een con-transverter is, een High Power VHF, UHF of HF Amplifier of een antenne, Remco heeft de ervaring.
Daarnaast heeft Remco zijn sporen verdiend in het Contestwereldje. Zo is hij meerdere malen te gast geweest als operator bij TM0HQ (3-voudig wereldkampioen) maar ook solo staat Remco zijn mannetje. Als je de “All time Bests” voor PA bekijkt in de CQWW CW, Assisted High 160 meter, dan bezet Remco de plaatsen 1,2,3 en 4.

De Lezing: Remco gaat op een laagdrempelige wijze in op de “do’s and don’ts” van het DX’en op de lage banden 40, 80 en 160 meter.

Theorie, filmpjes en ervaring lossen elkaar af. Na deze lezing zullen er zeker amateurs zijn die ineens weten waarom hun setup niet presteert zoals verwacht, of hoe ze dingen gaan aanpassen zodat hun setup nog beter gaat presteren. Kortom een lezing die je niet mag missen.

Parkeren: wegens de verwachte drukte adviseren wij te parkeren op de Burgemeester Norbruislaan. Vandaar is het slechts enkele minuten lopen naar de club.