Antenne klusdag wegens reparatie en aanvulling met discone.

Zaterdag 10 december stond om 9.30 uur de koffiepot op de club in Utrecht al te pruttelen.  Zoals velen weten was de PKW 40 meter-dipool niet meer in positie. Ook moest hier en daar een kabelbinder vernieuwd worden. En natuurlijk wilden we de gedoneerde koehoorn en discone-antenne in de mast plaatsen.

“Eerst effe een bakkie en dan gaan we aan de slag..”, zei Paul/PE2LZ vol goede moed tegen de eveneens aanwezige Marco/PD1MB en Richard/PD3RFR. Inmiddels was ook Karel/PA1RLM gearriveerd en werd een strategisch aanvalsplan bedacht. Het werd tijd om de mast te laten zakken en kantelen.

Toen de mast gekanteld was werd besloten dat de PKW-dipool haaks op de SteppIR gemonteerd ging worden. De koehoorn kreeg de plaats toegewezen tussen deze beide antenne’s. Op de koehoorn moest aan de ene kant de nieuwe discone-antenne komen, de andere kant werd toebedeeld aan de reeds aanwezige Big Wheel 2-meter antenne.

Eenmaal op de grond merk je weer hoe groot de antennes zijn. Daarboven in de mast lijkt het allemaal zo klein. Tijd voor de volgende stap.. kabels uitlopen, pluggen solderen en de discone in elkaar meubelen.

Paul liep de kabel uit samen met Richard. Karel boog zich over het in elkaar zetten van de discone-antenne. Marco ontfermde zich over de koehoorn en monteerde deze in de mast. Vanwege een historisch clubfeitje had Richard de eer om de N-connectoren aan de kabel te monteren 😉 Inmiddels waren ook Maarten/PG1N en Jolanda/PD2JO gearriveerd.

     

Omdat het ook al een beetje lunchtijd begon te worden, ontfermde Jolanda zich in de keuken over de huisgemaakte erwtensoep van Karel. Toen de temperatuur goed was kwam iedereen tezamen om de soep met het eveneens door Karel meegebrachte brood, roggebrood en Zeeuws spek te nuttigen. Er werd genoten van de goedgevulde erwtensoep. Ook Frank/PE2A bleek in de buurt te zijn en schoof gezellig aan.

Natuurlijk moest daarna het werk buiten weer worden hervat. Maar met een extra kracht erbij ging dat heel voorspoedig. De kabels werden vakkundig aangelegd, de antenne’s gemonteerd, de mast weer recht op gezet en daarna werd alles getest. En zo konden we weer met een voldaan gevoel huiswaarts keren.

Alle helpende handen bedankt voor jullie inzet!