Verslag van de Utrechtse Radioronde op 31 maart 2020

Ook deze week wederom een alternatieve clubavond. Het idee was naast de inmiddels gebruikelijke frequenties ook de mogelijkheden voor de digitale amateur aan te bieden. De DMR talkgroep kregen we niet werkend door een weigerende hotspot en een missende AMBE DV-stick, die overigens na de ronde gelukkig weer gevonden is. Maar daar heeft u niets aan HI. Dus op digitaal gebied was de mogelijkheid beperkt tot D*Star, alwaar de inmelders door operator Johan (PA3GER) zouden worden begroet op reflector DCS007U. Helaas heeft Johan de longen uit zijn lijf geroepen, maar kreeg hij weinig respons.. Kortgezegd volgende week een nieuwe ronde, een nieuwe kans. Wel gaan we ons nog even beraden hoe we de digitale modi gaan invullen.

Wat wel werkte was de 2 meter! Op 145.325 FM werd u begroet door Gert-Jan (PD0GJK), terwijl Richard (PD3RFR) het logboek bij hield en even een beeld bij de roepletters zocht via de QRZ.com. Excentrieke afstanden zijn er deze ronde niet te melden, wel weer een paar amateurs die de set weer uit de mottenballen hadden gehaald. Zo zie je maar, zelfs na vele jaren niet actief te zijn geweest blijft de radiohobby trekken. Dus bewaar altijd een setje in de kast!

Om 21.00 uur LT werden de 2-meter activiteiten afgerond en verliet Gert-Jan de shack zodat hij ook nog aan privé-verplichtingen thuis kon voldoen. Op dat moment schoof Richard achter de microfoon van de HF-set om op 40 meter inmelders te registeren. Dat was voornamelijk voor het log, aangezien de inmeldende amateurs ook op 2 meter al hun zegje hadden gedaan. Omdat inmiddels Michael (PA4MIC) de shack had betreden, was het volgens de voorschriften ook mogelijk voor Richard om op 80 meter even een kort rondje te doen te maken. Kort werd het zeker, want er was veel QRM en alleen Nico (PA3Y) kon worden waargenomen. Daar werd dan ook de Utrechtse Radioronde voor deze week mee besloten.

Graag tot volgende week en blijf gezond! 73 PI4UTR.

Deelnemers Utrechtse Radioronde op 31 maart 2020:

Via 2 meter (145.325 MHz – FM):

PA1RLM, PD0ZEE, PD0IIU, PA1JRN, PG1N, PA3Y, PA3OZB, PA7F, PD9HK, PD2HPE, PE2A, PA1JM, PD3RFR, PE1F, PD1MB, PA3ANF, PD0GJK, PA4MIC, PA2LK, PA7ML, PB0AKY, PA2RG, PA3FMK, PA3BME, PA9MB, PE1RJG, PA5Z, PA1SVM, PA5ABW

Via 40 meter (7.091 MHz – LSB):

PA3OZB, PE2A, PA3ANF, PA3Y, PA5Z, PD0ZEE

Via 80 meter (3.668 MHz – LSB):

PA3Y