Stormschade op PI4UTR

img-20161120-wa0000a

De restanten van de kapotte 80 meter dipool. Ook de FD-4 moest eraan geloven en is kapot.

Zondag 20 november jl. raasde er een echte ouderwetse novemberstorm over ons land en die deed ook de locatie van PI4UTR aan, met alle gevolgen van dien. Zo rond de klok van 14:00 CET kreeg uw secretaris een spoed Whatsapp van PEKA 18 gebouwbeheerder Frank van der Sleen, voorzien van het fotootje hierboven. OK, je moet er ff op studeren, maar dan zie je duidelijk een draad op het dek liggen……… Die draad, van het onverwoestbaar geachte defensiemateriaal WD1TT vervaardigd, behoorde tot de o zo zorgvuldig afgemeten en dito geknipte 80 meter dipool, waarmee al menig QSO werd gemaakt in de afgelopen periode.

De dinsdagavond daarop werd geconstateerd, dat het helaas niet bij deze schade gebleven is. Ook de Fritzel FD-4 had schade opgelopen. De ICOM IC-7400 bleek plots alleen nog maar op de 160 meter resonant, op alle andere banden kon weliswaar worden afgestemd, maar alleen met met behulp van de interne antennetuner van de ICOM. ‘Something rotten in the Straight of Denmark’ dus en enkele leden begaven zich, voorzien van zaklampen, naar buiten. Na enig tasten in het duister, bleek een van de gespannen draden vanaf de balun geknapt te zijn. Dat verklaarde veel, ook waarom nu ineens alleen nog maar met behulp van de antenntuner afgestemd kon worden.

Vrijdag 25 november begaven bestuursleden Gerrit PE1GJ en Ab PA5ABW zich bij daglicht naar PI4UTR in de vage hoop iets uit te kunnen richten. Die hoop werd al snel de bodem ingeslagen want alras bleek, dat de ophanging van de baluns van beide antennes alleen maar veilig met een hoogwerker te bereiken zijn. Een zoektocht op internet en een bezoek aan twee verhuurbedrijven leerde hen al snel, dat de huur van een hoogwerker in de papieren gaat lopen. Penningmeester Paul PE2LZ houdt vooralsnog de hand (nog even) op de knip. Frank gaat op zoek binnen zijn netwerk naar een ietwat penningmeester vriendelijker oplossing. De enkele maanden terug gebruikte historische brandweer ladderwagen, is helaas niet meer ter beschikking. Weet u een oplossing voor ons?? De baluns hangen op een hoogte van plm. 18 meter……………

Wij houden ons aanbevolen!

wind-20-november-2016