Verslag presentatie digitale technieken van Johan PA3GER 8 november

Op dinsdag 8 november jl. hield Johan de Rijk PA3GER een lezing over de wondere wereld der digitale technieken. Bescheiden als hij is wilde Johan het zelf zo niet noemen, hij hield het op een presentatie, maar uiteindelijk bleek het toch een heuse lezing te zijn.

dsc_0446j150

Voor een aandachtig publiek van de rond de 35 OM’s begon Johan zijn uitleg met de hard- en software die nodig is om de piepjes en bliepjes netjes in leesbare taal op het scherm te krijgen. Vervolgens behandelde hij de diverse modes, van RTTY en PSK tot AMTOR, Olivia en JT65 en alles wat daar tussen zit. Ook zaken als weerkaarten, SSTV, APRS en WSPR kwamen aan de orde evenals D-STAR, DMR en het YAESU System Fusion. Het was zonder meer een leerzame en levendige avond, getuige de vele vragen die op Johan werden afgevuurd.

dsc_0448j150

Onze secretaris bedankte Johan voor de leerzame avond, meldde dat hij met lege handen kwam, maar beloofde dit de volgende dag (tijdens de lesavond van Johan) goed te maken. Johan ging akkoord met een optie die begint met een K en eindigde op ETEL 1. De belofte is inmiddels nagekomen.

Heeft u belangstelling om de presentatie van Johan eens rustig te bekijken? Neem dan contact op met de secretaris via onze contactpagina en het wordt u toegezonden.