PACC 2023, the Dutch Contest

Afgelopen weekend 11 en 12 februari, was het weer zo ver, de PACC, waar velen van ons al een tijdje naar uit hadden gekeken. Besloten werd om de vrijdag voorafgaand te besteden aan het opbouwen van de sets en de pc’s in de shack. Een kolfje naar de hand van Paul/PE2LZ en Karel/PA1RLM. Paul had zijn ‘oude’ ICOM 756 pro III ingezet en Karel zijn sublieme ‘state of the art’ Yeasu FTdx101MP. Altijd weer een secuur klusje, de coaxen goed aansluiten, filters plaatsen, N1MM-logger correct instellen etc. etc.

De vroege zaterdagochtend werd ingeruimd voor de opbouw van de hardware buiten. Diverse OM’s meldden zich op het relatief vroege tijdstip rond klokke half negen en een complimentje aan opbouwwerker Frank/PE2A is wel op zijn plaats. Hij emigreerde enig tijd geleden naar Ruurlo, maar was als een van de eersten ter plekke en dan moet je wel wat voor je hobby over hebben én vooral voor je ouwe cluppie!!

Naar gelang de ochtend vorderde, druppelden er nog meer OM’s en een (X)YL het terrein van scouting PEKA 18 op, om een handje bij te steken. Het weer werkte aardig mee, al werd het met de 8 graadjes Celsius toch nog wel frisjes als je urenlang buiten stond. Maar we hebben het wel gekker meegemaakt, hevige sneeuwval en regen is meermaals ons deel geweest, zowel op de oude locatie op Fort de Gagel als op onze huidige QTH. En, zoals te doen gebruikelijk, zat het altijd weer tegen bij de opbouw en werd er buiten nog volop geknutseld, toen Frank/PA7F zijn eerste cw-signalen al de ether in stuurde. Maar niet getreurd, de stemming zat er al vroeg in en die werd tijdens de contest alleen maar beter.

Nadat het buitengebeuren geklaard was, togen de mannen naar boven om zich, bij toerbeurt in de PACC te storten. Als operators noteerden wij achtereenvolgens, in strikt willekeurige volgorde:
SSB: Paul/PE2LZ, Maarten/PG1N, Peter/PD1RP, en Karel/PA1RLM.

CW: Frank/PA7F, Nico/PA3Y, Egon/PA3EDN, Koos/PE4KH en Ab/PA5ABW.

Even bijzonder aandacht voor Koos. Die heeft namelijk op 2e Paasdag 2022 met succes deelgenomen aan het CW-examen in Diest (B) en deed zijn eerste schreden binnen  een contest. Alle begin is moeilijk, maar hij deed het meer dan verdienstelijk. Met nog een klein beetje oefenen, hebben we met Koos binnen de kortste  tijd een nieuwe zelfstandig inzetbare contester in huis.

Maar laten de niet-contesters die actief waren bij de antenne opbouw niet vergeten: Jolanda/PD2JO, Marco/PD1MB en Frank/PE2A. De laatste maakte zich ook meer dan verdienstelijk op culinair gebied, met een heerlijke boerenkool + rookworst!!

Verder kregen we nog aangenaam bezoek van onze voorzitter Gert-Jan/PD0GJK, Tim/PD1KBC en de QRP van Maarten en Jolanda, Iris/PD1RIS. De twee laatst genoemden, maakten zich in de nachtelijke uurtjes nog verdienstelijk door ook een flink aantal QSO’s voor hun rekening te nemen.

De lol stond voorop, maar er werd toch ook serieus deelgenomen aan de PACC,  getuige het eindresultaat:

Kouwe handen heren?

De ‘patatzak’ antenne voor de 10 meter wordt met vereende krachten opgezet

Hoe kom ik aan de overkant?

Nou, zo natuurlijk

Ja, daar ergens langs maar denk ik

Kopje koffie glazenwasser?

Attention: Officer on deck

Jetzt geht’s los

Koos in de leer bij zijn oude CW tutor

Jolanda proeft de kookkunsten van Frank

Lekker Frank? Denk ’t wel

Resultaat is inderdaad OK zo te zien

Paul liet zijn eten bijna koud worden, zonde!!