Lezing ‘Das Himmelbett’ op 23 januari 2024

Dinsdag 23 januari 2024 organiseert VERON A08 eindelijk weer eens een lezing en wat voor een! OM Joop van der Does/PA3JD uit Dedemsvaart is een expert op het gebied van communicatie- en navigatiemiddelen zoals die ontwikkeld en gebruikt werden in de 2e Wereldoorlog.

Ofschoon deze presentatie zich toespitst op de Duitse systemen als Himmelbett, X-Gerät en de Naxos- en Lichtenstein radarsystemen, wordt ook aandacht besteed aan de systemen die werden toegepast door de RAF, zoals het Oboe navigatiesysteem en het Chain Home system.

     

Deze lezing is een ‘must’ voor geïnteresseerden en voor mensen die minder thuis zijn op dit onderwerp, is het op zijn minst een sterke aanrader. Voor velen zal het een ‘eyeopener’ zijn om te horen en te zien hoever zowel Duitsland als de geallieerden toen al gevorderd waren met het toepassen van ultra hoge frequentietechnieken.

Het troeplokaal op de begane gegrond is vanaf 20:00 geopend, de lezing vangt rond 20:15 uur aan.

Mocht er geen parkeergelegenheid meer zijn op het PEKA-18 terrein, dan word je vriendelijk verzocht om te parkeren op de Burgemeester Norbruislaan.

Noteren dus deze datum!!!