In de periode van 22 tot en met 30 april stelt het Hoofdbureau van de VERON de afdelingen in de gelegenheid om deel te aan de Landelijke Open Dagen. VERON Afdeling Centrum heeft besloten om ook te participeren en wel op zaterdag 29 april as.

Nieuwsgierig naar radiozendamateurs?

Vanaf 11:00 uur is de deur van ons onderkomen aan de Daalseweg 148 te Utrecht (Zuilen) geopend voor belangstellenden. Met de leiding van de scoutinggroep PEKA 18 (de hoofdbewoner van het pand) is overleg gepleegd en zij zijn enthousiast over het idee en willen graag met de scouts deelnemen. Maar iedereen is welkom. Het zijn ten slotte ‘Open Dagen’ en dus toegankelijk voor een ieder die nieuwsgierig is over wat radiozendamateurs nu eigenlijk doen. Misschien kunnen wij ook wat misverstanden uit de wereld helpen, want nee: plaatjes draaien doen wij niet en wij zijn ook geen etherpiraten. Radiozendamateurs zijn bezig met een legitieme hobby waarvoor eerst examen (twee zelfs als je wat meer wilt) moet worden afgelegd. Ben je geslaagd, dan krijg je van het Agentschap Telecom toestemming om daadwerkelijk te gaan zenden op de speciaal voor de amateurs (internationaal) aangewezen frequenties in de diverse radiobanden.

Altijd al een kijkje willen nemen in de shack (studio) van een radiozendamateur? Kom bij ons langs op onze Open Dag op 29 april!

Programma voor Scouting en natuurlijk alle andere geïnteresseerden!

Ons lid Thom van der Klis/PA9T zet een soldeerproject op, zodat je kunt kennismaken met de beginselen van het kunstje van het solderen.

Verder zorgt de crew van  Afdeling Centrum (roepnaam: PI4UTR) er voor, dat de belangstellenden een kijkje in de radiokeuken kunnen nemen. Het station zal actief zijn op de HF (korte golf) en VHF-banden in SSB (telefonie), CW (morse) en zogenoemde ‘digitale modes’, zoals PSK en RTTY. Hierbij wordt gebruik gemaakt van aan de zender/ontvangers gekoppelde PC’s en laptops en daarop geïnstalleerde software. Dit klinkt voor de leek misschien wat raadselachtig, maar de crew van PI4UTR wil je graag uitleggen wat daar nu allemaal voor geheimzinnigs wordt uitgespookt door radiozendamateurs. Je zult dan zien hoe interessant deze hobby, met vele vooral technische aspecten, daadwerkelijk is.

Speciaal voor de Scouts en voor iedereen die wil leren solderen, is er een gratis soldeerproject!

Locatie en parkeren

Je bent dus van harte welkom op zaterdag 29 april 2017 op onze locatie, vanaf 11 uur. Vooraf aanmelden hoeft niet. Voor degenen die met de auto komen, zij kunnen deze kwijt op de parkeerplaats aan de Burgemeester Norbruislaan, daarna de weg oversteken en na plm. 200 meter linksaf de Daalseweg op  lopen. De locatie van PEKA 18 bevindt zich dan op ongeveer 150 meter aan de linkerkant van de weg.

Meer informatie

Voor degene die meer achtergrondinformatie willen lezen over de Open Dagen, verwijzen wij graag naar de landelijke website van de VERON.

Crew PI4UTR