Zomaar een clubavond…

Wat gebeurt er zoal op een dinsdagavond op het clubstation van afdeling a08 op Fort de Gagel? Genoeg, getuige de editie van gisteravond. Hieronder een kort verslagje van een clubavond.

nanoKeyer kitjes

nanoKeyer kitjes

De nanoKeyer kitjes werden uitgedeeld op het Fort

Voorzitter Michael PA4MIC had voor de liefhebbers kitjes samengesteld voor de nanoKeyer, compleet met PCB, componenten en behuizing. Deze zijn gisteravond uitgedeeld. Heb je die van jou nog niet, of wil je zelf een nanoKeyer bouwen? Geen probleem, er was nog wat over. Vraag er naar bij Michael PA4MIC.

Reparatie voeding Roel PA2RG

Reparatie voeding Roel PA2RG

Reparatie voeding van Roel PA2RG. Paul PE2LZ buigt zich over de zaak…

Roel PA2RG had een defecte voeding meegenomen, die ter plekke werd gerepareerd door Paul PE2LZ en Thom PA9T. Uiteindelijk bleek een kapotte schakelaar de boosdoener. Toch teveel vermogen gebruikt Roel? 😉

Mantelstroomfilter Michael PA4MIC

 

Mantelstroomfilter 2 PA4MIC

Mantelstroomfilter PA4MIC

Michael PA4MIC had zijn zelfbouw mantelstroomfilter meegenomen. Helaas mochten we niet testen of hij wel echt maximal 200 Watt kon hebben, hoewel er verschillende leden stonden te springen…

Mantelstroomfilter PA4MIC

Binnenkant mantelstroomfilter PA4MIC

Hoog bezoek van afgevaardigde Defensie

Daarnaast was er een namens Defensie iemand helemaal uit Arnhem gekomen die op woensdag 15 april met een ploeg militairen op onze club wil komen kijken om zodoende “andere gebruikers van het spectrum” te ontmoeten en te leren van zendamateurs. Een en ander wordt opgepakt door Ab PA5ABW  en Will PA3GQY. Op de vraag waarom hij helemaal uit Arnhem onze club in Utrecht had uitgekozen, gaf hij als antwoord dat bij zijn zoektocht op internet naar actieve zendamateurs ons clubstation en onze afdeling op positieve wijze boven de rest uitstak. Dat is weer een hart onder de riem!