PI4UTR QRV op Nationale Molendag, zaterdag 12 mei 2018

Onderstaand artikel is afkomstig uit onze nieuwsbrief. Wil je onze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld je dan aan via het inschrijfformulier.

Beste OM’s en (X)YL’s,

Op zaterdag 12 mei as. wordt de 46ste Nationale Molendag gehouden. Al enkele jaren zijn wij op deze dag QRV vanuit de Molen van de polder Westbroek (nabij het clubgebouw). Het idee bestaat om ook dit jaar weer vanuit de molen verbindingen te maken. Inmiddels heb ik de molenaar Daan Ottevanger gesproken en hij verheugt zich zeer op de aanwezigheid van de radioamateurs in zijn molen!

Afgelopen jaren waren we actief op HF, VHF en UHF onder de clubcall PI4UTR en hebben leuke verbindingen gemaakt, waaronder Zuid-Afrika op SSB, mede door het lage ruisniveau op deze mooie locatie. Daarnaast is het erg gezellig en is het ook voor onze hobby een manier om te promoten.
Ook zal ik PI4UTR aanmelden bij de landelijke MOTA organisatie, zodat als stations ons werken zij meedingen naar de MOTA-award.

Het plan is om zaterdagochtend 12 mei rond 09.30 uur op te bouwen, daarna verbindingen maken door verschillende operators en rond 16.00 uur weer opbreken.

Graag verneem ik wie een mogelijkheid heeft om te deel te nemen. Inmiddels hebben al een aantal amateurs zich opgegeven om mee te draaien in de molen. Als er nog meer leden zich melden, scheelt dat tijd bij de op- en afbouw, en wordt het een stuk gezelliger…

Aanmelden kan door een mail te sturen naar secretaris@pi4utr.nl.

73 Richard PD3RFR