Verslag van de Utrechtse Radioronde op 19 mei 2020

Op deze warme dinsdagavond kropen de twee inmiddels beruchte bestuursleden van A08 weer in de shack. Met de ramen en deuren geopend gaf Gert-Jan/PD0GJK klokslag acht uur lokale tijd het startsein van ‘corona’-ronde nummertje 10.

Wellicht mede door de warmte was het ook niet heel druk in de ronde. Natuurlijk kwamen er nog wel wat leuke mededeling van de inmelders. Koos/PE4KH was de afgelopen week druk met verbindinkjes maken op onder andere 10 meter. Dat bandje is ook weer een beetje aan het ontwaken. Zo heeft Koos nu ook Sint Lucia en Albanië in zijn log.. Die had hij nog niet. Hier en daar een beetje via phone, maar ook veel lekker met FT8. Marco/PD1MB verontschuldigde zich nog even voor zijn afwezigheid vorige week. Hij was druk met laminaat leggen. Moet ook gebeuren! Wel kon hij melden dat hij inmiddels ‘Ham Radio Deluxe’ aan de praat heeft in combinatie met zijn Microham USB3 interface.

Nico/PA3Y meldde nog even dat hij inmiddels een steekladder heeft gekocht, speciaal voor zijn avonturen op het dak. Samen met de nokhaak die hij vorige week al had gekocht is het nu nog een kwestie van moed verzamelen om zijn geknakte antenne een keer te herstellen. Ook kwam ter sprake dat hij zijn DMR spullen van de hand doet. De openSpOT2 was inmiddels verkocht, maar hij heeft nog een mooie Retevis RT82 dualband DMR portofoon te koop voor de liefhebber. Van de “winst” wil hij een gebruikte Icom IC-7300 aanschaffen.

Karel/PA1RLM was mobiel aanwezig in Houten, daar hij weer het transport verzorgde voor zijn sportende gezinsleden. Peter/PD3PVO kwam ook even langs bij deze analoge ronde na een tip van een van de operators HI. Hij was niet in slaap gevallen op de bank, dus hij was present. Ko/PD0ZEE verbaasde zich over de stilte op de VHF en UHF. Volgens Gert-Jan komt dat omdat iedereen zit te luisteren en tsja, dat geeft geen signaal. Dus actief roepen is de oplossing.

Roel/PA2RG meldde zich ook nog even in. Die mist de ronde vaak doordat hij dan druk is om de QRP in bed moet proppen. Maar deze keer was hij nog op tijd en kon meldde hij dat hij druk was met meebliepen op CW en hij knutselt nog aan zijn cobweb antenne. Bij John/PA3OZB was alles rond en gezond. Die heeft leuk speelgoed gekocht om een beetje zijn electronicalab op te waarderen. Zo heeft hij een Rigol scoopje, een uitgebreide multimeter en een mooi voedinkje aangeschaft. Dus mocht u wat aan uw set te meubelen hebben, dan weet u waar u terecht kunt HI.

Op de valreep meldde Remko/PD0Z zich nog in.  Hij was mobiel in Terwijde en hoorde signaal. Hij wist niet van de ronde, maar komt wellicht nog eens langswaaien..  Na het afsluiten van de 2 meter, ging operator Richard/PD3RFR nog even in verbinding met diverse heren op 40 meter en aansluitend werd een roepje gedaan op 10 meter. Deze band werd gekozen omdat de meerderheid niet op 80 meter mag uitkomen.

Het was weer een gezellige ronde.. Graag tot volgende week! 73 PI4UTR

Deelnemers Utrechtse Radioronde op 19 mei 2020:

Via 2 meter (145.325 MHz – FM):

PE4KH, PD9HK, PD1MB, PA3Y, PA1RLM/m, PA3EGH, PD3PVO, PD0ZEE, PA1X, PA9MB, PA2RG, PA3OZB, PD0Z/m

Via 40 meter (7.0935 MHz – LSB):

PD0ZEE, PD9HK, PA3Y, PD1MB

Via 10 meter (28.450 MHz – USB):

PD0ZEE, PD9HK, PA3Y, PD1MB, PA2RG