Special Event PE18KA/j bij ons clubhuis tijdens JOTA

Jamboree On The Air 2016

Op 14, 15 en 16 oktober vindt de jaarlijkse Jamboree On The Air weer plaats. De Jamboree On The Air (JOTA) is het grootste Scouting evenement ter wereld met meer dan 1 miljoen deelnemers in meer dan 150 landen! Ieder jaar helpen leden van de afdeling Centrum PI4UTR mee bij verschillende Scoutinggroepen in de regio rondom Utrecht, met als doel de kinderen radioverbindingen te laten maken met elkaar en allerlei communicatie gerelateerde activiteiten te doen.

map

Scoutinggroepen die in de directe omgeving van Utrecht actief zijn tijdens JOTA/JOTI

Special call PE18KA/j

Net als vorig jaar heeft scoutingvereniging PeKa18, de ‘gastheer’ van onze afdeling de beschikking gekregen over de speciale call PE18KA/j, geregeld door Frans PA7FVR. Tijdens de Jamboree On The Air zijn diverse afdeling Centrum leden actief bij PeKa18, en zal de scoutingclub van vrijdagavond tot en met zondagochtend worden geactiveerd, waarbij apparatuur voor 2 meter, 70 centimeter en HF wordt neergezet. Daarnaast zal er een soldeerproject worden gedaan door de PeKa18 kids.

frontlm2016_man300

Tijdens de Jamboree On The Air 2016 zal bij PeKa18 ook een soldeerproject worden georganiseerd voor de kinderen. De 20 soldeerstations zijn beschikbaar gesteld door Scouting Jorisgroep Oudewater.

Actief

PE18KA/j zal voornamelijk zaterdag 15 oktober en zaterdagnacht actief zijn, op de 2-meter band, en op HF. De antennes die we gebruiken varieren van verticals voor VHF/UHF, tot mogelijk een 2-meter beam, en diverse HF-antennes. De antennes voor VHF en UHF zullen worden bevestigd aan een 30 meter hoge brandweer ladderwagen. Op vrijdag 14 oktober zal er in de middag worden opgebouwd voor dit evenement. Handen welkom, kom gewoon langs om te kijken en/of te helpen!

img_5754

Tijdens de JOTA zullen bij PE18KA/j de antennes in een 30 meter hoge brandweer ladderwagen worden gemonteerd!

Kijkers welkom!

Kijkers en/of helpers zijn uiteraard welkom aan de Daalseweg 148 in Utrecht! Houd rekening met beperkte parkeergelegenheid bij PeKa18 tijdens de JOTA wegens de aanwezigheid van kinderen.

Meer info

Voor degene die meer informatie wilt hebben over de Jamboree On The Air, zijn de volgende pagina’s leuk om te lezen:

Website landelijke JOTA/JOTI organisatie

En onze eigen informatiewebsite: