Molen van de Polder Westbroek

PA23MILL QRV op Nationale Molendag, zaterdag 13 mei 2023

Beste OM’s en (X)YL’s,

Op zaterdag 13 mei 2023 vindt de 51e editie van de Nationale Molendag plaats en we zijn verheugd om weer aanwezig te zijn op deze bijzondere dag. Dit jaar zullen we verbindingen maken vanuit de prachtige Molen van de Polder Westbroek, gelegen aan de Nedereindsevaart 3 in Oud-Zuilen.

Operators in de molen achter de set

Operators in de molen achter de set

Als radiozendamateurs hebben we de unieke kans om onze hobby te combineren met de viering van de Nederlandse molens en deze prachtige locatie. We willen jullie daarom van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij dit evenement en mogelijk mee te helpen met de opbouw en verbindingen.

De vorige molenaar Daan Ottevanger is ermee gestopt en we zijn blij dat de huidige molenaar, Paul van Kleinwee, ons heeft uitgenodigd om aanwezig te zijn in de molen. Dit biedt ons de kans om een prachtige locatie te hebben voor onze verbindingen. Vorige jaren waren we actief op HF, VHF en UHF onder de clubcall PI4UTR en hebben we leuke verbindingen gemaakt, waaronder Zuid-Afrika op SSB, mede door het lage ruisniveau op deze locatie. Dit jaar heeft Thom/PA9T de special call PA23MILL geregistreerd voor dit mooie evenement.

Sinds 2016 doet onze afdeling Veron A08 mee met de “Mills On The Air”. (MOTA) Elk tweede weekend van mei maken zendamateurs gebruik van deze gelegenheid om vanaf (wind)molens en gemalen hun verbindingen te maken. Dit kan met elk willekeurig tegenstation, maar bij voorkeur met andere ‘radio-actieve’ molens en gemalen.

Het plan is om zaterdagochtend 13 mei rond 09:30 uur op te bouwen en vervolgens verbindingen te maken door verschillende operators. Rond het einde van de middag zullen we de apparatuur weer afbreken. We willen jullie graag uitnodigen om deel te nemen aan dit evenement en jullie radiokennis en -vaardigheden te delen met andere clubleden.

Als je wilt deelnemen en wilt helpen met de op- en afbouw van de apparatuur, laat het ons dan weten door een mail te sturen naar secretaris@pi4utr.nl.

73, Nico/PA3Y