Mini-Velddag en BBQ op PI4UTR

Zaterdag 21 augustus jl. organiseerde VERON A08/Centrum haar jaarlijkse BBQ en een (mini)-velddag. Er meldden zich 12 OM’s en dat kwam goed uit, gelet op de nog van kracht zijnde coronamaatregelen. Een select gezelschap dus, waarin het goed toeven was.

Aan de mini-velddag werd geheel gevuld met de inbreng van Hans Keller/PD9HK, ook wel bekend onder de call HB3XVT. Hans had zijn recentelijk aangeschafte ICOM 705 meegenomen, goed voor 10 Watt output, en heel wat ijzerwerk aan antennes. Een KPO HVT-400 HF/VHF, die met een triple kleefvoet op de auto van Hans was gemonteerd. Verder had Hans nog een AL-700 loopantenne meegenomen, goed voor een QRP-vermogen van maximaal 10 Wattjes. Het kostte enige moeite om de 705 in afstemming te krijgen vanwege de niet ideaal te noemen tegencapaciteit. Er was echter voldoende expertise aanwezig om de zaak te klaren. Vele nuttige adviezen werden er gegeven, waarvan wij er 2 jullie niet willen onthouden. ‘Koop eens een iets grotere auto Hans’ en ‘Ik pak ff de boormachine uit de shack, dan boren we die KPO vast op je dak’. Hans ging wijselijk niet in op deze adviezen en uiteindelijk lukte het toch nog om wat sap uit de 705 te krijgen. Hans maakte een paar FT8 QSO-’tjes in de 20 meter en vond dat het experiment toch geslaagd mocht worden genoemd.

 

 

Even dachten we dat het AT een mini peilwagen had gestuurd om ons eens goed af te luisteren, maar het bleek toch de bolide van Hans te zijn. Een heuse Toyota IQ. Wel een minpuntje, dat niet werd vermeld hoe hoog het IQ van het autootje (of de bestuurder) was.

Ziet er goed uit

Expertise zat

 

Doet-ie ’t nou? Ja volgens mij wel

 

PD3RFR zoekt het hoger op

De dag werd ook nog benut met wat onderhoud aan een van de FD-4 antennes, die niet meer in afstemming bleek te komen. De oorzaak was een uit de PL-plug geschoten coax. Met vereende krachten werd dit euvel hersteld, waarbij onze penningmeester Paul/PE2LZ behoorlijk vuurvaste vingers bleek te hebben. Dat was met de BBQ in het vooruitzicht een geruststellende gedachte.

 

PEKA 18 coryfee Eric Vos overweegt met tutor Johan/PA3GER of nog een poging om het N- certificaat de moeite waard is. Ab/PA5ABW houdt zich op de vlakte, een techniek die hij feilloos beheerst

 

De BBQ ving rond klokke 17:00 uur aan en was een gezellig en zeer smakelijk gebeuren.

 

Onze immer goedgemutste voorzitter Gert-Jan/PD0GJK, bereidt de sauzen voor

De door Paul/PE2LZ bij ‘zijn slagertje uit Harmelen’ ingekochte artikelen, bleken van een uitstekende kwaliteit

Chef BBQ Paul, met de vuurvaste vingertjes, in volle actie

 

Onverwachts bezoek van een manke ooievaar, die liefdevol Seys Inquart werd gedoopt

Tegen 19:00 CET werd het feest beëindigd. Vele handen maakte licht werk en binnen de kortste keren was alles aan kant en afgewassen. Een geslaagde dag, graag tot een volgende gelegenheid.

 

Bestuur VERON A08