In memoriam Gerard Muts/PA7GMU

Opnieuw werden wij opgeschrikt door een triest bericht deze week. Het betrof het heengaan van ons lid Gerard Muts.

Gerard heeft altijd al belangstelling getoond voor radio in zijn algemeenheid. Hij was niet voor niets al vanaf 1975 actief als SWL (Short Wave Listener) en een enthousiast elektronica hobbyist.

Uiteindelijk wilde hij toch meer en hij besloot op 57-jarige leeftijd zich alsnog te gaan bekwamen tot radiozendamateur en met succes. In 2014 behaalde hij het N- certificaat en ging hij aan de slag onder de call PD0GMU. Gerard zette door en in september 2015 slaagde hij voor het F- examen en werd zijn call door het Agentschap Telecom gewijzigd in PA7GMU.

We hebben Gerard leren kennen als een uiterst sympathieke en vooral vrolijke en optimistische man.

Toen de afdeling Centrum in oktober 2018 van start ging met een morse-cursus, meldde hij zich enthousiast aan. Van deelname kwam het niet, want voor de aanvang van de cursus, meldde Gerard zich af omdat er medisch iets tussen was gekomen. Het was een ernstige aandoening, maar Gerard, nog immer optimistisch, wist het zeker: hij zou terugkomen.

Na een ingrijpende operatie, leek zich een voorzichtige verbetering af te tekenen, maar helaas. Al naar gelang de tijd verstreek, moest hij stukje bij beetje inleveren. Zijn toon bleef echter optimistisch want afgelopen juli whatsappte hij nog, dat hij verbetering verwachtte (in ieder geval hoopte) van een therapie in een revalidatiecentrum.

Gerard, je hebt maar kort mogen genieten van je status als zendamateur. We misten je al een poosje op de club en dat gemis wordt alleen maar erger in de wetenschap dat we je niet meer zullen tegenkomen bij VERON Centrum, vaarwel beste radiovriend.

 

Het bestuur wenst het gezin van Gerard, familie, vrienden en bekenden, heel veel sterkte om dit verlies te kunnen dragen.

0-0-0

De afscheidsbijeenkomst wordt gehouden op donderdag 12 september as. om 15:00 uur in de aula van de Gemeentelijke Begraafplaats, Woudenbergseweg 46 te Zeist.

De familie nodigt belangstellenden uit, om na afloop een drankje te drinken in het Beauforthuis, Woudenbergseweg 70 te Zeist.

 

Het bestuur

 

Gerard Muts/PA7GMU in betere tijden