‘Funkende’ wetsdienaren weer te gast op VERON A08

Het begint zo langzamerhand een traditie te worden, die al op Fort de Gagel begon, te weten: IPARC* Nederland, die haar jaarlijkse ALV bij ons komt houden.

Een voor een druppelden de (oud)wetsdienaren zondag 4 maart binnen. Tijdens de koffie met koek werd druk bijgepraat over van alles en nog wat, maar toch vooral over het aloude vak van boeven vangen én uiteraard de hobby die hen samen bindt.

Daarna werd er serieus vergaderd en nam de secretaris van A08, de kans waar om even flink te CW’en onder de call PI4IPA. Uiteraard met toestemming van het IPARC-bestuur en niet geheel illegaal, want hij is ten slotte in het grijze verleden nog een blauwe maandag bijzonder opsporingsambtenaar geweest.

Als dank voor zijn gastheerschap werd Ab verblijd met en heerlijk wit wijntje én een schildje van de IPA, dat inmiddels een fraaie plek in zijn shack heeft gekregen.

Na de ALV en de (zelf mee gebrachte) lunch, was het de beurt aan de echte IPARC-leden om zelf te gaan ‘funken’, waarbij in de volgende modes werd uitgekomen: CW, SSB en FT-8.

 

Will/PA3GQY geeft uitleg bij de wondere wereld van FT-8

Kijk, zo doe je dat, simpel toch?

Ook de IC 7200 bleek het FT-geweld met gemak aan te kunnen

Een geslaagde en nuttige bijeenkomst was de mening van de deelnemers, die de hoop uitspraken dat zij ook in 2019 weer welkom zullen zijn op onze locatie.

 

* IPARC NL  International Police Association – Radio Club – NL: http://www.ipa-nederland.nl/ipa-radioamateurs/fotoalbum/