Bijzondere ‘verbinding’ met luisteramateur

Bijzondere ‘verbinding’ met een luisteramateur

Niet alleen de zendende amateurs onder ons maken verbindingen, maar ook luisteramateurs maken verbindingen! Dit bewees afdelingslid en actief luisteramateur Ruud NL 13562. De ontvangst van een SSTV uitzending van K7JDT  (West Coast USA) in QRM-rijk Utrecht was al geen dagelijkse kost voor Ruud. Toch kwam de afbeelding redelijk goed zichtbaar binnen:


K7JDT QSO VE5RC 20M 3 March 16 1938 UTCMaar toen hij de ontvangen SSTV afbeelding van K7JDT met een Canadese zendamateur via een mailtje naar de USA stuurde, geloofde Ruud zijn eigen ogen niet. K7JDT stuurde de volgende afbeelding terug naar Ruud:

K7JDT 20M 4 March 1943 UTC (1)
Ruud bevestigde de ontvangst hierop met een QSL-kaart via de email. K7JDT bevestigde deze weer door de door Ruud gemailde kaart weer uit te zenden op de 20 meter band. Ruud was gelukkig is staat om de afbeelding nog net te ontvangen, voordat de band dicht ging:

K7JDT NL13562

Al met al een leuk en bijzonder verhaal, wat Ruud vol enthousiasme vertelde aan de bar in het Fort.

Heeft u nou zelf ook een leuke toevoeging aan de site? Een zelfbouwartikel, of binnenkort op vakantie naar een bijzonder oord en neemt u de set mee? Laat het ons weten, dan kunnen wij dat weer plaatsen op de site!